LMP:Mérgezik a környéket: sunyiban épít veszélyes üzemeket a kormány az érdi járásban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. január 23. szombat

Zelma ünnepli névnapját.
Holnap Timót napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva LMP:Mérgezik a környéket: sunyiban épít veszélyes üzemeket a kormány az érdi járásban
LMP:Mérgezik a környéket: sunyiban épít veszélyes üzemeket a kormány az érdi járásban PDF Nyomtat Email
2021 január 12., kedd 17:12

A hatalom, a gödi minta szerint eljárva, megint önkényesen döntött a helyben élők háta mögött egy őket érintő, fontos kérdésben. Erről tartott sajtótájékoztatót Tetlák Örs, Érd alpolgármestere, az LMP országos elnökségi tagja.

 A dél-koreai Dongwha Electrolyte nagyvállalat egyszerre két, a gödi és a komáromi akkumulátorgyártó cégek alapanyag-szükségletét kiszolgáló üzemet épít a sóskúti ipari park szomszédságában: egy elektrolitgyárat és egy NMP újrahasznosító üzemet, az előbbi ráadásul felső küszöbértékű veszélyes üzemnek minősül.

 

Tetlák Örs szerint az üzembe tonnányi mérgező és veszélyes anyag kerül majd, például robbanószer is, ezek tárolása, mozgatása és szakszerű kezelése pedig számos kockázattal jár, ami már csak azért sem megnyugtató az itt élők számára, mert az üzemet a lakott területektől csak néhány száz méterre vagy maximum 1-2 kilométerre építik. Tárnok lakóházaitól például alig 1 kilométerre, míg Érd határától pedig 2 kilométerre épülnek fel az üzemek.

A helyi politikus szerint felháborító volt az egész eljárás. Nem kérdezték meg a helyieket arról, hogy egyáltalán szeretnék-e a beruházást, semmiről nem tájékoztatták őket, Miközben a hátuk mögött gőzerővel folyt a tárgyalás és a tervezés, majd az építkezés is elkezdődött.

 

A beruházásról a lakosság csak a sajtóból és König Ferenc sóskúti polgármester szeptember 4-én az önkormányzat közösségi oldalán megjelentetett közleményéből értesült. A beruházás támogatásáról és elindításáról szóló döntést viszont már jóval korábban, 2020 januárjában meghozta a sóskúti önkormányzat. Ennek részeként a beruházáshoz nemzetgazdasági szempontból kiemelt státuszt kértek a kormánytól. A kormány, a NER és helyi emberei megint bebizonyították, semmit nem számítanak nekik a polgárok és az egészséges környezet, ha a saját könyörtelen gazdasági érdekeiket kell érvényre juttatni.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások