2022. 07. 5. kedd

Emese, Sarolta
1 EUR 402 HUF
1 GBP 467 HUF
Lencseleves

Lencseleves

LencselevesLencseleves hozzávalók:

25 dkg lencse

20 dkg füstölt kolbász
2 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 db babérlevél
a rántáshoz: olaj, liszt
só, ecet,vagy mustár,  cukor, pirospaprika, tejföl

Elkészítés:

A lencsét tisztítás, áztatás után két liter hideg, sós vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított répákat, a karikára vágott kolbászt, fokhagymát, babérlevelet és a lencsét puhára főzzük. A vöröshagymát lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Megszórjuk liszttel, és zsemleszínűre pirítjuk. Levéve a tűzről belekeverjük a pirospaprikát, kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük a rántást, majd a levesbe öntjük. Felforraljuk, ecettel vagy mustárral, cukorral ízesítjük. A lencseleves tálalásakor tejfölt is tehetünk bele.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Korhelyleves gombával
Hozzávalók : 40 dkg savanyú káposzta 40 dkg füstölt kolbász 40 dkg gomba 4 dkg zsír 5 dkg liszt 1 kis fej vöröshagyma 1,5 dl tejföl 1-2 babér…
Bográcsgulyás
Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 6 burgonya, 1 paradicsom, 1 erős paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, zsiradék pirospaprika, 1 …
Paradicsomleves
Hozzávalók: 1/2 liter paradicsom sűrítmény, 1 közepes vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 1 púpos teáskanál étkezési keményítő, só, bors, 1 lapos evő…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum