2021. 10. 20. szerda

Vendel
1 EUR 362 HUF
1 GBP 428 HUF
Lencseleves

Lencseleves

LencselevesLencseleves hozzávalók:

25 dkg lencse

20 dkg füstölt kolbász
2 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 db babérlevél
a rántáshoz: olaj, liszt
só, ecet,vagy mustár,  cukor, pirospaprika, tejföl

Elkészítés:

A lencsét tisztítás, áztatás után két liter hideg, sós vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított répákat, a karikára vágott kolbászt, fokhagymát, babérlevelet és a lencsét puhára főzzük. A vöröshagymát lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Megszórjuk liszttel, és zsemleszínűre pirítjuk. Levéve a tűzről belekeverjük a pirospaprikát, kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük a rántást, majd a levesbe öntjük. Felforraljuk, ecettel vagy mustárral, cukorral ízesítjük. A lencseleves tálalásakor tejfölt is tehetünk bele.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Fehérbableves csipetkével
Hozzávalók: 25 dkg bab fehérbab 1 szál sárgarépa 1 szál fehérépa 1 karalábé füstölt hús leve olaj 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagy…

További cikkek

A kissé faramuci cím a hajápolásra utal, hiszen ősszel általában mindenki megejt egy nagytakarítást a környezetében. Ilyenkor vesszük észre, milyen ny…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum