2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
Lencseleves

Lencseleves

LencselevesLencseleves hozzávalók:

25 dkg lencse

20 dkg füstölt kolbász
2 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 db babérlevél
a rántáshoz: olaj, liszt
só, ecet,vagy mustár,  cukor, pirospaprika, tejföl

Elkészítés:

A lencsét tisztítás, áztatás után két liter hideg, sós vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított répákat, a karikára vágott kolbászt, fokhagymát, babérlevelet és a lencsét puhára főzzük. A vöröshagymát lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Megszórjuk liszttel, és zsemleszínűre pirítjuk. Levéve a tűzről belekeverjük a pirospaprikát, kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük a rántást, majd a levesbe öntjük. Felforraljuk, ecettel vagy mustárral, cukorral ízesítjük. A lencseleves tálalásakor tejfölt is tehetünk bele.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…
Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…

További cikkek