2022. 01. 21. péntek

Ágnes
1 EUR 356 HUF
1 GBP 427 HUF
Burgonya krémleves

Burgonya krémleves

Burgonya krémlevesHozzávalók a burgonya krémleveshez:

  • 4-5 db burgonya
  • húsleveskocka vagy ételízesítő
  • vöröshagyma, fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 kanál olaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, kis kockára vágom, beleteszem a babérlevelet, az ételízesítőt, a felaprított hagymát és annyi vizet, ami bőven ellepi. Puhára főzöm. A babért kiveszem, összetöröm a krumplit, majd felengedem megfelelő mennyiségű vízzel. Ha felforrt, belekeverem a keményítővel elkevert tejfölt, a zsiradékot és az apróra vágott petrezselyemzöldet.

Pirított zsemlekockával, vagy leves gyönggyel tálalom. Jó étvágyat a burgonykrémleveshez!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Zöldborsó leves
Hozzávalók: Fél kg zöldborsó,(lehet friss,fagyasztott vagy konzerv), 2-3 db sárgarépa, vagy fagyasztott zöldség, olaj nokedlihez:2-3 tojás…
Tojás leves
Hozzávalók: 1.5 liter víz 2 ek. lisz 2 ek. olaj 1 tk. csemege pirospaprika 1 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 5-6 tk. őrölt fűszerkömény 8 tojás…
Lebbencs leves
Hozzávalók: • 20 dkg lebbencs tészta • 30 dkg krumpli • 10 dkg füstölt szalonna • 1 fej vöröshagyma • 15 dkg házi kolbász • pirospap…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum