2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
Burgonya krémleves

Burgonya krémleves

Burgonya krémlevesHozzávalók a burgonya krémleveshez:

  • 4-5 db burgonya
  • húsleveskocka vagy ételízesítő
  • vöröshagyma, fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 kanál olaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, kis kockára vágom, beleteszem a babérlevelet, az ételízesítőt, a felaprított hagymát és annyi vizet, ami bőven ellepi. Puhára főzöm. A babért kiveszem, összetöröm a krumplit, majd felengedem megfelelő mennyiségű vízzel. Ha felforrt, belekeverem a keményítővel elkevert tejfölt, a zsiradékot és az apróra vágott petrezselyemzöldet.

Pirított zsemlekockával, vagy leves gyönggyel tálalom. Jó étvágyat a burgonykrémleveshez!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…
Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…

További cikkek