2022. 09. 27. kedd

Adalbert
1 EUR 409 HUF
1 GBP 457 HUF
Burgonya krémleves

Burgonya krémleves

Burgonya krémlevesHozzávalók a burgonya krémleveshez:

  • 4-5 db burgonya
  • húsleveskocka vagy ételízesítő
  • vöröshagyma, fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 kanál olaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, kis kockára vágom, beleteszem a babérlevelet, az ételízesítőt, a felaprított hagymát és annyi vizet, ami bőven ellepi. Puhára főzöm. A babért kiveszem, összetöröm a krumplit, majd felengedem megfelelő mennyiségű vízzel. Ha felforrt, belekeverem a keményítővel elkevert tejfölt, a zsiradékot és az apróra vágott petrezselyemzöldet.

Pirított zsemlekockával, vagy leves gyönggyel tálalom. Jó étvágyat a burgonykrémleveshez!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Babgulyás
Hozzávalók: 60 dkg marhahús 30 dkg szárazbab, vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, pirospaprika, répa, zeller, petrezsely…
Meggyleves hidegen
A nyár hideg gyümölcsleves nélkül, olyan, mint a szerelem csók nélkül, szokták mondani. A gyümölcslevesek közül is a meggyleves nálam a favorit. Az el…
Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…

További cikkek