2021. 10. 21. csütörtök

Orsolya
1 EUR 362 HUF
1 GBP 428 HUF
Burgonya krémleves

Burgonya krémleves

Burgonya krémlevesHozzávalók a burgonya krémleveshez:

  • 4-5 db burgonya
  • húsleveskocka vagy ételízesítő
  • vöröshagyma, fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 kanál olaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, kis kockára vágom, beleteszem a babérlevelet, az ételízesítőt, a felaprított hagymát és annyi vizet, ami bőven ellepi. Puhára főzöm. A babért kiveszem, összetöröm a krumplit, majd felengedem megfelelő mennyiségű vízzel. Ha felforrt, belekeverem a keményítővel elkevert tejfölt, a zsiradékot és az apróra vágott petrezselyemzöldet.

Pirított zsemlekockával, vagy leves gyönggyel tálalom. Jó étvágyat a burgonykrémleveshez!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Fehérbableves csipetkével
Hozzávalók: 25 dkg bab fehérbab 1 szál sárgarépa 1 szál fehérépa 1 karalábé füstölt hús leve olaj 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagy…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum