2022. 01. 16. vasárnap

Gusztáv
1 EUR 356 HUF
1 GBP 426 HUF

Vadraguleves Nimród módra

Hozzávalók 10 főre:

 

1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst is vásárolhatunk)

 

15 dkg erdei gomba (vargánya, rókagomba, erdőszéli csiperke)

 

2 dl száraz fehérbor- 2dl vízzel elkeverve

 

3 szál sárgarépa

 

2 szál petrezselyem gyökér

 

3 szál petrezselyemzöld

1 kis zellergumó

1 fej közepes méretű vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

3 evőkanál házi vaj

1 evőkanál mustár

2 dl tejszín

1-2 evőkanál búzaliszt

fehér bors

vadhús fűszerkeverék

2 evőkanál tárkonyecet

3 szál lestyán

2 db babérlevél

díszítéshez:

2db citrom, 2szál petrezselyemzöld

Elkészítés:

A vadhúst inaktól, hártyától megtisztítjuk, és apró (1×1 cm-es) kockákra vágjuk.

Egy nagy fazékban, vagy bográcsban a finomra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát házi vajon aranysárgára fonnyasztjuk, hozzáadjuk a vadhúst és sózzuk, borsozzuk.

Felöntjük annyi vízzel elkevert fehérborral, hogy a húst ellepje és fedő alatt majdnem puhára pároljuk a húst. Ha a víz elfő, vízzel higított borral pótoljuk.

Ha a hús már eléggé puha, hozzákeverjük a kockákra, vagy aki szereti csíkokra(3cm) vágott vegyes zöldséget, majd vízzel felöntjük, beletesszük az összekötözött lestyánt és a petrezselyemzöldet, a babérlevelet és lassú tűzön jól összefőzzük. (Tartalmas raguleves alakja legyen!) Ezután petrezselyemzöldet, lestyánt és babérlevelet kivesszük a levesből.

Hozzáadjuk a raguleveshez a csíkokra vágott gombákat, majd ha a gombák is megpuhultak (kb. 15 perc után), tárkonyecettel, vadhúsfűszerekkel, sóval, borssal utánízesítjük a fenséges , pikáns vadragulevesünket. Aki tartalmasabbá szeretné tenni a levest házi csipetketésztát főzhet bele.

A kitálalt levest citromszelettel, petrezselyemzölddel díszítjük.

A vadraguleves Nimród módra után kísérőnek Tokaji Hárslevelűt, vagy Irsai Olivért, desszertként pedig meggyes rétest ajánlok.

Jó étvágyat kívánok!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Zöldborsó leves
Hozzávalók: Fél kg zöldborsó,(lehet friss,fagyasztott vagy konzerv), 2-3 db sárgarépa, vagy fagyasztott zöldség, olaj nokedlihez:2-3 tojás…
Tojás leves
Hozzávalók: 1.5 liter víz 2 ek. lisz 2 ek. olaj 1 tk. csemege pirospaprika 1 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 5-6 tk. őrölt fűszerkömény 8 tojás…
Lebbencs leves
Hozzávalók: • 20 dkg lebbencs tészta • 30 dkg krumpli • 10 dkg füstölt szalonna • 1 fej vöröshagyma • 15 dkg házi kolbász • pirospap…

További cikkek

Életmentés összefogással
Időben érkezett a segítség ahhoz a sajószentpéteri férfihoz, aki Miskolcon a Szinva patakba zuhant. A bajbajutottat az utolsó pillanatban mentették me…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum