2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF

Vadraguleves Nimród módra

Hozzávalók 10 főre:

 

1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst is vásárolhatunk)

 

15 dkg erdei gomba (vargánya, rókagomba, erdőszéli csiperke)

 

2 dl száraz fehérbor- 2dl vízzel elkeverve

 

3 szál sárgarépa

 

2 szál petrezselyem gyökér

 

3 szál petrezselyemzöld

1 kis zellergumó

1 fej közepes méretű vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

3 evőkanál házi vaj

1 evőkanál mustár

2 dl tejszín

1-2 evőkanál búzaliszt

fehér bors

vadhús fűszerkeverék

2 evőkanál tárkonyecet

3 szál lestyán

2 db babérlevél

díszítéshez:

2db citrom, 2szál petrezselyemzöld

Elkészítés:

A vadhúst inaktól, hártyától megtisztítjuk, és apró (1×1 cm-es) kockákra vágjuk.

Egy nagy fazékban, vagy bográcsban a finomra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát házi vajon aranysárgára fonnyasztjuk, hozzáadjuk a vadhúst és sózzuk, borsozzuk.

Felöntjük annyi vízzel elkevert fehérborral, hogy a húst ellepje és fedő alatt majdnem puhára pároljuk a húst. Ha a víz elfő, vízzel higított borral pótoljuk.

Ha a hús már eléggé puha, hozzákeverjük a kockákra, vagy aki szereti csíkokra(3cm) vágott vegyes zöldséget, majd vízzel felöntjük, beletesszük az összekötözött lestyánt és a petrezselyemzöldet, a babérlevelet és lassú tűzön jól összefőzzük. (Tartalmas raguleves alakja legyen!) Ezután petrezselyemzöldet, lestyánt és babérlevelet kivesszük a levesből.

Hozzáadjuk a raguleveshez a csíkokra vágott gombákat, majd ha a gombák is megpuhultak (kb. 15 perc után), tárkonyecettel, vadhúsfűszerekkel, sóval, borssal utánízesítjük a fenséges , pikáns vadragulevesünket. Aki tartalmasabbá szeretné tenni a levest házi csipetketésztát főzhet bele.

A kitálalt levest citromszelettel, petrezselyemzölddel díszítjük.

A vadraguleves Nimród módra után kísérőnek Tokaji Hárslevelűt, vagy Irsai Olivért, desszertként pedig meggyes rétest ajánlok.

Jó étvágyat kívánok!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fehérbableves csipetkével
Hozzávalók: 25 dkg bab fehérbab 1 szál sárgarépa 1 szál fehérépa 1 karalábé füstölt hús leve olaj 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagy…
Libamájkrém leves hozzávalók: 15 dkg libamáj, tejszín, 2 cikk fokhagyma, étkezési keményítő, pattogatott kukorica, őrölt fehér bors…
A nyár hideg gyümölcsleves nélkül, olyan, mint a szerelem csók nélkül, szokták mondani. A gyümölcslevesek közül is a meggyleves nálam a favorit. Az el…

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum