2022. 07. 2. szombat

Ottó
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF

Vadraguleves Nimród módra

Hozzávalók 10 főre:

 

1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst is vásárolhatunk)

 

15 dkg erdei gomba (vargánya, rókagomba, erdőszéli csiperke)

 

2 dl száraz fehérbor- 2dl vízzel elkeverve

 

3 szál sárgarépa

 

2 szál petrezselyem gyökér

 

3 szál petrezselyemzöld

1 kis zellergumó

1 fej közepes méretű vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

3 evőkanál házi vaj

1 evőkanál mustár

2 dl tejszín

1-2 evőkanál búzaliszt

fehér bors

vadhús fűszerkeverék

2 evőkanál tárkonyecet

3 szál lestyán

2 db babérlevél

díszítéshez:

2db citrom, 2szál petrezselyemzöld

Elkészítés:

A vadhúst inaktól, hártyától megtisztítjuk, és apró (1×1 cm-es) kockákra vágjuk.

Egy nagy fazékban, vagy bográcsban a finomra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát házi vajon aranysárgára fonnyasztjuk, hozzáadjuk a vadhúst és sózzuk, borsozzuk.

Felöntjük annyi vízzel elkevert fehérborral, hogy a húst ellepje és fedő alatt majdnem puhára pároljuk a húst. Ha a víz elfő, vízzel higított borral pótoljuk.

Ha a hús már eléggé puha, hozzákeverjük a kockákra, vagy aki szereti csíkokra(3cm) vágott vegyes zöldséget, majd vízzel felöntjük, beletesszük az összekötözött lestyánt és a petrezselyemzöldet, a babérlevelet és lassú tűzön jól összefőzzük. (Tartalmas raguleves alakja legyen!) Ezután petrezselyemzöldet, lestyánt és babérlevelet kivesszük a levesből.

Hozzáadjuk a raguleveshez a csíkokra vágott gombákat, majd ha a gombák is megpuhultak (kb. 15 perc után), tárkonyecettel, vadhúsfűszerekkel, sóval, borssal utánízesítjük a fenséges , pikáns vadragulevesünket. Aki tartalmasabbá szeretné tenni a levest házi csipetketésztát főzhet bele.

A kitálalt levest citromszelettel, petrezselyemzölddel díszítjük.

A vadraguleves Nimród módra után kísérőnek Tokaji Hárslevelűt, vagy Irsai Olivért, desszertként pedig meggyes rétest ajánlok.

Jó étvágyat kívánok!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bográcsgulyás
Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 6 burgonya, 1 paradicsom, 1 erős paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, zsiradék pirospaprika, 1 …
Paradicsomleves
Hozzávalók: 1/2 liter paradicsom sűrítmény, 1 közepes vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 1 púpos teáskanál étkezési keményítő, só, bors, 1 lapos evő…
Tárkonyos raguleves
Hozzávalók: - ½ kg hús– sertés, őz, vaddisznó, pulyka- kockára vágva - sárgarépa 4 db - fehérrépa 2 db - zöldborsó 20 dkg - gomba 15 dkg - hagy…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum