2021. 12. 8. szerda

Mária
1 EUR 366 HUF
1 GBP 431 HUF
Korhely halászlé

Korhely halászlé

Korhely halászléHozzávalók:

ponty

harcsa,

apróhal:kárász, keszeg,

belsőség:haltej, ikra

4 fejhagyma

paprika

citrom,

tejföl,

babérlevél,

egy kanál liszt

Elkészítés

A megtisztított halat fölszeleteljük. A szeleteket besózva félrerakjuk. A fejét, farkát és az apró halat a hagymával együtt főzzük 5-6 órát, lassú tűzön. Főzés vége előtt félórával csak az elpárolgott vizet pótoljuk. Ezután átpaszírozzuk. Az alaplevet kiforraljuk, beletesszük az édesnemes házi paprikát,olyan mennyiségben, hogy az alaplé szép piros színű legyen. Ezután belerakjuk az előzőleg besózott szeleteket, a belsőséget, és 10 percig főzzük. Kóstolás után sózzuk még, ha kell. Kiszedjük a halszeleteket, és hozzáöntjük a citrom levéből, lisztből, tejfölből készített keveréket, majd babérlevelet és citromkarikákat teszünk bele. Jól összeforraljuk, és ha kész a halszeleteket szépen visszaengedjük az elkészült lébe. Az erőspaprikát tálaláskor kínáljuk hozzá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lebbencs leves
Hozzávalók: • 20 dkg lebbencs tészta • 30 dkg krumpli • 10 dkg füstölt szalonna • 1 fej vöröshagyma • 15 dkg házi kolbász • pirospap…
Jókai bableves
Hozzávalók: 50 dkg tarkabab, 50 dkg füstölt csülök vagy oldalas, 2 gerezd fokhagyma, 8-10 szem bors, 20 dkg füstölt kolbász, 2…

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum