2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
Korhely halászlé

Korhely halászlé

Korhely halászléHozzávalók:

ponty

harcsa,

apróhal:kárász, keszeg,

belsőség:haltej, ikra

4 fejhagyma

paprika

citrom,

tejföl,

babérlevél,

egy kanál liszt

Elkészítés

A megtisztított halat fölszeleteljük. A szeleteket besózva félrerakjuk. A fejét, farkát és az apró halat a hagymával együtt főzzük 5-6 órát, lassú tűzön. Főzés vége előtt félórával csak az elpárolgott vizet pótoljuk. Ezután átpaszírozzuk. Az alaplevet kiforraljuk, beletesszük az édesnemes házi paprikát,olyan mennyiségben, hogy az alaplé szép piros színű legyen. Ezután belerakjuk az előzőleg besózott szeleteket, a belsőséget, és 10 percig főzzük. Kóstolás után sózzuk még, ha kell. Kiszedjük a halszeleteket, és hozzáöntjük a citrom levéből, lisztből, tejfölből készített keveréket, majd babérlevelet és citromkarikákat teszünk bele. Jól összeforraljuk, és ha kész a halszeleteket szépen visszaengedjük az elkészült lébe. Az erőspaprikát tálaláskor kínáljuk hozzá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…
Tárkonyos raguleves
Hozzávalók: - ½ kg hús– sertés, őz, vaddisznó, pulyka- kockára vágva - sárgarépa 4 db - fehérrépa 2 db - zöldborsó 20 dkg - gomba 15 dkg - hagy…

További cikkek