2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF
Korhely halászlé

Korhely halászlé

Korhely halászléHozzávalók:

ponty

harcsa,

apróhal:kárász, keszeg,

belsőség:haltej, ikra

4 fejhagyma

paprika

citrom,

tejföl,

babérlevél,

egy kanál liszt

Elkészítés

A megtisztított halat fölszeleteljük. A szeleteket besózva félrerakjuk. A fejét, farkát és az apró halat a hagymával együtt főzzük 5-6 órát, lassú tűzön. Főzés vége előtt félórával csak az elpárolgott vizet pótoljuk. Ezután átpaszírozzuk. Az alaplevet kiforraljuk, beletesszük az édesnemes házi paprikát,olyan mennyiségben, hogy az alaplé szép piros színű legyen. Ezután belerakjuk az előzőleg besózott szeleteket, a belsőséget, és 10 percig főzzük. Kóstolás után sózzuk még, ha kell. Kiszedjük a halszeleteket, és hozzáöntjük a citrom levéből, lisztből, tejfölből készített keveréket, majd babérlevelet és citromkarikákat teszünk bele. Jól összeforraljuk, és ha kész a halszeleteket szépen visszaengedjük az elkészült lébe. Az erőspaprikát tálaláskor kínáljuk hozzá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Brokkoli krémleves
hozzávalók: 1 fej brokkoli 1 db krumpli 2 dl tejszín 1 kanál liszt 1 csipet szerecsen dió Elkészítés: Megtisztítom és apróra darabo…
Babgulyás
Hozzávalók: 60 dkg marhahús 30 dkg szárazbab, vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, pirospaprika, répa, zeller, petrezsely…
Meggyleves hidegen
A nyár hideg gyümölcsleves nélkül, olyan, mint a szerelem csók nélkül, szokták mondani. A gyümölcslevesek közül is a meggyleves nálam a favorit. Az el…

További cikkek

Márkaépítés trendek 2023-ban
A márkaépítési irányvonalak a médiafogyasztási szokásokkal együtt szinte folyamatosan változnak. Ezekhez a vállalatoknak is alkalmazkodniuk kell, ha s…