2024. 04. 28. vasárnap

Valéria
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
Lebbencs leves

Lebbencs leves

Lebbencs levesHozzávalók:

• 20 dkg lebbencs tészta

• 30 dkg krumpli

• 10 dkg füstölt szalonna

• 1 fej vöröshagyma

• 15 dkg házi kolbász

• pirospaprika

• só

Elkészítés

A krumplit hámozás után apró kockákra vágom. A füstölt szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm. Ebben a zsírban üvegesre pirítom a hagymát, megpirítom a darabokra tört tésztát Akkor jó, ha szép halvány barna. Megpaprikázom. Kicsit még pirítom, és belekarikázom a kolbászt. Felöntöm meleg vízzel, megfűszerezem, beleteszem a krumplit, és megfőzöm. Sóval ízesítem.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…
Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…

További cikkek