2022. 01. 27. csütörtök

Angelika
1 EUR 360 HUF
1 GBP 431 HUF
Lebbencs leves

Lebbencs leves

Lebbencs levesHozzávalók:

• 20 dkg lebbencs tészta

• 30 dkg krumpli

• 10 dkg füstölt szalonna

• 1 fej vöröshagyma

• 15 dkg házi kolbász

• pirospaprika

• só

Elkészítés

A krumplit hámozás után apró kockákra vágom. A füstölt szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm. Ebben a zsírban üvegesre pirítom a hagymát, megpirítom a darabokra tört tésztát Akkor jó, ha szép halvány barna. Megpaprikázom. Kicsit még pirítom, és belekarikázom a kolbászt. Felöntöm meleg vízzel, megfűszerezem, beleteszem a krumplit, és megfőzöm. Sóval ízesítem.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Palócleves
Hozzávalók: 75 dkg hús /lehet sertés és marha is/ 75 dkg zöldbab 50 dkg burgonya 4 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 dl tejföl …
Zöldborsó leves
Hozzávalók: Fél kg zöldborsó,(lehet friss,fagyasztott vagy konzerv), 2-3 db sárgarépa, vagy fagyasztott zöldség, olaj nokedlihez:2-3 tojás…
Tojás leves
Hozzávalók: 1.5 liter víz 2 ek. lisz 2 ek. olaj 1 tk. csemege pirospaprika 1 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 5-6 tk. őrölt fűszerkömény 8 tojás…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum