2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Főételek
  • »
  • Csirkehúsos töltött paprika (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Csirkehúsos töltött paprika (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

hozzávalók 4 főre

8 db paprika (piros, sárga, zöld is lehet)

1 ek 10%-os ecet

1 tk cukor

3 ek majonéz

30 dkg gomba

1 ek olívaolaj

 

1 zacskó (125g) hosszúszemű előgőzölt vad rizs

20 dkg sült csirkehús

1 csomó újhagyma

1 ág bazsalikom

1 ek Dijoni mustár

1 ek felaprított petrezselyemzöld

1 ek ételízesítő

csipetnyi őrölt bors

 

elkészítés

A paprikákat hegyes késsel kicsumázzuk.

Nagyobb edénybe vizet töltünk. Sóval, ecettel, cukorral ízesítjük, és felforraljuk.

Beletesszük a paprikákat, nem túl puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük.

Közben a gombákat tönkjükkel együtt felaprítjuk. A felforrósított olívaolajon megpároljuk, majd kivesszük.

A rizst a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük. Lecsöpögtetjük és hűlni hagyjuk.

A sült húst apróra felkockázzuk.

Az újhagymát és a bazsalikomot finomra felaprítjuk.

A rizst a gombával, a hússal, a majonézzel, a mustárral, a borssal, a hagymával, a petrezselyemzölddel, meg a bazsalikommal összekeverjük, és az ételízesítővel fűszerezzük.

Végül a masszát a paprikákba tömjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hozzávalók: 80 dkg csirkemáj 3 fej vöröshagyma 3 evőkanál olaj 1 csapott evőkanál pirospaprika 1 teáskanál majoránna bors knédli Az ola…
Hozzávalók a sajttal sült brokkolihoz: 50 dekányi brokkoli 3 tojás 15 dkg füstölt sajt a besamel mártáshoz: 5 dkg vaj 5 dkg liszt 3 dl tej 1…

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum