2021. 06. 24. csütörtök

Iván
1 EUR 351 HUF
1 GBP 408 HUF
Tejszínes, gombás csirkemell

Tejszínes, gombás csirkemell

Tejszínes, gombás csirkemellHozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé,
15 dkg gomba,
1,5 dl (főző)tejszín,
1 kanál keményítő
1 kis fej vöröshagyma,
só, bors, kakukkfű, kb.
2 dkg margarin

 

 

Elkészítés:
A felkockázott hagymát margarinon, fedő alatt üvegesre pároljuk, majd rátesszük a mellfilé csíkokat. Kevergetve, közepes lángon pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Fűszerezzük. Ezután felengedjük kb. 1 dl vízzel, majd beletesszüka felszeletelt gombát. Ha felforrt a víz, akkor lassú tűzön, lefedve főzzük amíg a hús meg nem puhul. Ha puha, akkor hozzáöntjük a keményítővel elkevert tejszínt, és 1-2 percig együtt forraljuk az egészet.
Köretként most zöldséges rizst készítettünk hozzá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

IMG 0033 4
Hozzávalók:12 szelet hosszúkaraj vagy csirkemell Töltikéhez:2 zsömle,2 tojás,2 fej vörös hagyma,10 dkg csirke máj,-vagy gomba, vagy mindkettő,20 dkg v…
Hozzávalók: 80 dkg csirkemáj3 fej vöröshagyma 3 evőkanál olaj 1 csapott evőkanál pirospaprika 1 teáskanál majoránna bors knédli Az olajat hevítsük…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Archívum

Menü

Archívum