2022. 09. 27. kedd

Adalbert
1 EUR 409 HUF
1 GBP 457 HUF
Tejszínes, gombás csirkemell

Tejszínes, gombás csirkemell

Tejszínes, gombás csirkemellHozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé,
15 dkg gomba,
1,5 dl (főző)tejszín,
1 kanál keményítő
1 kis fej vöröshagyma,
só, bors, kakukkfű, kb.
2 dkg margarin

Elkészítés:
A felkockázott hagymát margarinon, fedő alatt üvegesre pároljuk, majd rátesszük a mellfilé csíkokat. Kevergetve, közepes lángon pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Fűszerezzük. Ezután felengedjük kb. 1 dl vízzel, majd beletesszüka felszeletelt gombát. Ha felforrt a víz, akkor lassú tűzön, lefedve főzzük amíg a hús meg nem puhul. Ha puha, akkor hozzáöntjük a keményítővel elkevert tejszínt, és 1-2 percig együtt forraljuk az egészet.
Köretként most zöldséges rizst készítettünk hozzá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Vadas hús zsemlegombóccal
Hozzávalók: vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller) 1 nagy fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kg sertéshús vagy marhahús 4+2 evőkan…
Pásztor pite
Hozzávalók: 4 lilahagyma 4 sárgarépa 50 dkg darált hús 50 g vaj 2-3 babérlevél kakukkfű őrölt bors só 1-2 ek paradicsom…

További cikkek