2022. 09. 28. szerda

Vencel
1 EUR 407 HUF
1 GBP 456 HUF
Halászlé

Halászlé

HalászléHozzávalók:

ponty

harcsa,

apróhal:kárász, keszeg,

belsőség:haltej, ikra

4 fejhagyma

paprika

 

Elkészítés

A megtisztított halat fölszeleteljük. A szeleteket besózva félrerakjuk. A fejét, farkát és az apró halat a hagymával együtt főzzük 5-6 órát, lassú tűzön. Főzés vége előtt félórával csak az elpárolgott vizet pótoljuk. Ezután átpaszírozzuk. Az alaplevet kiforraljuk, beletesszük az édesnemes házi paprikát,olyan mennyiségben, hogy az alaplé szép piros színű legyen. Ezután belerakjuk az előzőleg besózott szeleteket, a belsőséget, és 10 percig főzzük. Kóstolás után sózzuk még, ha kell. A jó halászlé egyszer melegítve az igazi. Az erőspaprikát tálaláskor kínáljuk hozzá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Babgulyás
Hozzávalók: 60 dkg marhahús 30 dkg szárazbab, vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, pirospaprika, répa, zeller, petrezsely…
Meggyleves hidegen
A nyár hideg gyümölcsleves nélkül, olyan, mint a szerelem csók nélkül, szokták mondani. A gyümölcslevesek közül is a meggyleves nálam a favorit. Az el…
Krumpli leve leves
Hozzávalók : 20 dkg burgonya főtt burgonya leve 2 evőkanál liszt 3 evőkanál olaj 5 dkg lecsó 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma karalábé, …

További cikkek