2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
Édes kis semmiség

Édes kis semmiség

Édes kis semmiségAmikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire finom, akkor bizony minimum egy cukrászvizsga szükségeltetik az elkészítéséhez. Kezembe véve a receptet örömmel konstatáltam, tévedek.

Hozzávalók:

* 1 csomag habpor
* 1,5 dl tej
* 1 nagy doboz natúr joghurt
* ízlés szerint cukor
* 1 csomag zselatinpor
* 0,5 kg gyümölcs
* háztartási keksz


Elkészítése:

A habport a 1,5 dl tejjel alaposan elkeverjük, addig amíg olyan nem lesz, mint a tejszínhab,  majd hozzáadjuk a joghurtot és a cukrot. Az évszaknak és kedvünknek megfelelő gyümölcsökből kb. ½ kg mennyiséget összedarabolunk, és összekeverjük a joghurtos masszával. Ínyencebbek néhány darab friss citromfüvet vagy mentalevelet is tehetnek bele, ízük kiválóan harmonizál a joghurtéval.

A gyorsaság kedvéért 1 csomag instant zselatinport is keverhetünk a gyümölcsös masszához, vigyázva, hogy az ne maradjon csomós. Fóliával lefedve hűtőben tesszük, és dermedni hagyjuk.

Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk, és az aljára ujjnyi vastagon apró darabokra tört kekszet (nagyon jó a teljes kiőrlésű készítmények bármelyike) szórunk, majd a joghurtos gyümölcskrémet még dermedés előtt ráöntjük.

Az így elkészített tortánkat visszatoljuk hűtőbe, és pár óráig pihenni hagyjuk. Miután megszilárdult, a tortalapról leválasztjuk a peremet, s a kész édességet gyümölccsel és mentalevéllel díszítve tálaljuk. Nemcsak nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető és hihetetlen finom, de kalóriát is alig tartalmaz. Lássuk be, nem egy utolsó szempont!

Édes kis semmiség

Édes kis semmiség

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek