2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF

Így készül a vegán szalagos fánk

Farsangi fánk

 

Hozzávalók:

 

 

Elkészítés:

  • A liszthez keverjük a sót és a vaníliás cukrot.
  • A rizsitalt langyosra melegítjük, kevés cukrot belekeverünk és belemorzsoljuk az élesztőt.
  • A margarint megolvasztjuk, de csak addig, ameddig langyos marad.
  • A lisztbe mélyedést készítünk, ide öntjük a felfuttatott élesztőt, a langyos margarint, a sütőrumot.
  • Jól eldolgozzuk a tésztát és meleg helyen, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük egy fél órát.
  • Ekkor lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a fánkokat.
  • Lekenjük őket vékonyan olajjal, és nagyjából 30 percig kelesztjük.
  • Olajat melegítünk, annyit, hogy a fánkok sütés közben lebegjenek benne, így lesznek szalagosak. Ha elég meleg az olaj, akkor mehetnek bele a fánkok, hüvelykujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe, és ezzel a mélyedéssel lefelé tesszük bele őket először. Fedővel letakarva sütjük, amíg megbarnulnak. Ekkor átfordítjuk és fedő nélkül ezt az oldalukat is aranybarnára sütjük.
  • Törlőpapírra szedjük, lecsepegtetjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…
Bényei szelet
Hozzávalók: A tésztához: 35 dkg liszt 17 dkg cukor 8 dkg vaj, vagy zsír 2 kk kakaó 2 késhegynyi szalalkáli Közé: babapiskóta, vagy …
Meggyes-csokis muffin
Hozzávalók: 30 dkg liszt 8-9 dkg sütőmargarin 9 dkg kristálycukor 1 csomag sütőpor 1 csipet só 1 tojás 1 üveg magozott meggybef…

További cikkek