2022. 05. 27. péntek

Hella
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF

Így készül a vegán szalagos fánk

Farsangi fánk

 

Hozzávalók:

 

 

Elkészítés:

  • A liszthez keverjük a sót és a vaníliás cukrot.
  • A rizsitalt langyosra melegítjük, kevés cukrot belekeverünk és belemorzsoljuk az élesztőt.
  • A margarint megolvasztjuk, de csak addig, ameddig langyos marad.
  • A lisztbe mélyedést készítünk, ide öntjük a felfuttatott élesztőt, a langyos margarint, a sütőrumot.
  • Jól eldolgozzuk a tésztát és meleg helyen, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük egy fél órát.
  • Ekkor lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a fánkokat.
  • Lekenjük őket vékonyan olajjal, és nagyjából 30 percig kelesztjük.
  • Olajat melegítünk, annyit, hogy a fánkok sütés közben lebegjenek benne, így lesznek szalagosak. Ha elég meleg az olaj, akkor mehetnek bele a fánkok, hüvelykujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe, és ezzel a mélyedéssel lefelé tesszük bele őket először. Fedővel letakarva sütjük, amíg megbarnulnak. Ekkor átfordítjuk és fedő nélkül ezt az oldalukat is aranybarnára sütjük.
  • Törlőpapírra szedjük, lecsepegtetjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz golyók
Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz 10 dkg vaj 2 evőkanál kakaó 20 dkg porcukor 1 csomag kókuszreszelék meggybefőtt leve egy ka…
Barackos álom
Mióta átléptem a konyha küszöbét, és nemcsak az addig jól megszokott kotnyeleskedés  és nassolás ürügyén, mindig is kerestem az olyan recepteket, amel…
Almás süti
Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt, 14 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 5 g sütőpor, 1 dl tejföl, 17 dkg zsír, vagy 20 dkg margarin Töltelék:…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum