2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Vadkacsamell zöldségágyon (párolt zöldségekkel)

Hozzávalók:

 

60 dkg vadkacsa (vadréce) mell, (3-4db)

 

1 dl fehérbor,

 

só, bors, kakukkfű

 

1 evőanál méz,

 

A páchoz: 2 ek. étkezési keményítő, 6 ek. Szójamártás, 3dl száraz fehérbor,

 

1 kk. citromlé, 1 kk. borecet, 1-1 teáskanál szárított zsálya, kakukkfű, oregánó

 

1-2 db nylon zacskó.

 

A páclevet egy zacskóba öntöm majd a  kacsamelleket beleteszem a zacskó nyakát összekötöm, majd a zacskót  a páccal többször jól átforgatom. Egy jénai tálba teszem és felhasználásig beteszem a hűtőbe.

Elkészítése:

A legalább 1 óráig (de akár egy napig is) pácolt, vadkacsa húst forró olajban vagy libazsírban hirtelen megpirítjuk. Majd lassú tűzön lefedve a páclével és kevés borral lassan pároljuk. Amikor már majdnem puha a hús sózzuk, fűszerezzük. Betesszük a sütőbe és kb. 10 perc alatt a külsejét pirosra sütjük. (Sütés közben mézzel és saját levével kenegetjük).

Vigyázzunk, hogy a hús ne száradjon ki.

Zöldségágy

20 dkg kelkáposzta gumó

1db piros 1db zöld húsú kaliforniai paprika

20 dkg  sárgarépa

20dkg brokkoli

20dkg dkg cukkíni

só, bors (aki szereti -reszelt gyömbér)

1 kiskanál petrezselyemzöld

5-7dkg vaj

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a kelkáposzta gumókat félbe a répákat karikára a brokkolit rózsáira szedjük és cukkínit kockára a paprikákat csíkokra feldaraboljuk.

Egy nagy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a zöldségeket erős tűzön rövid ideig kb. 4 percig kis vizet aláöntve pároljuk. Majd a fehérbort aláöntve az egészet összemelegítjük, pirítsuk vissza fele levére. Sóval és frissen őrölt borssal, friss, apróra vágott petrezselyemmel (reszelt gyömbérrel)  ízesítjük.

A tányérra alapként(ágy) helyezzük a zöldségeket, a sült vadkacsahúst középre ráhelyezzük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek