2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

OLASZOS RAKOTT TÉSZTA TOFUVAL ÉS ZÖLDBABBAL

(a húsmentes ételek kedvelőinek)

 

Hozzávalók:

 

• 1 l paradicsomlé/szósz (ha nagyon sűrű, higítani kell kb.3/4 l vízzel),

 

• 0,5 kg száraztészta (bármilyen lehet –lasagne, orsó, fehér, barna – ez most durum),

 

• fél kg mirelit zöldbab,

 

• 1 pohár tejföl,

 

• 1 csokor petrezselyem,

• 2 közepes fej vöröshagyma,

• 30 dkg tofu,

• 15 dkg szójagranulátum,

• leveskocka, oregánó, bazsalikom, paprikakrém, fokhagymasó, só,

• olaj a tál kikenéséhez (esetleg zsemlemorzsa a szóráshoz),

• bármilyen reszelt sajt a tetejére.

Elkészítés:

Kiolajozott tálba (vagy tepsibe, de a tál látványosabb) a következőképpen rakom le a rétegeket:

• Fél l higított paradicsomszószba fűszereket és sót szórok ízlés szerint, majd elegyengetem rajta a tészta felét.

• Erre jön a mirelit zöldbab, amit megszórok fokhagymasóval.

• Ezután a következő keveréket rakom a babra: villával áttört tofu, leveskockával ízesített langyos vízbe áztatott, kinyomkodott szójagranulátum, tejföl, apróra vágott vöröshagyma, paprikakrém, apróra vágott petrezselyem, fokhagymasó, fűszerek összekeverve.

• Jön a záró réteg, ami ugyanaz, mint az első is volt (pariszósz, tészta, só, fűszerek).

A tálat alufóliával letakarva beteszem a sütőbe, kb. 225 fokra. Nagyjából 50 percig sütöm. Ha megpuhult a tészta, leveszem a fóliát, megszórom reszelt sajttal a tetejét és még visszarakom kb. 15-20 percre a sütőbe.

Ha megpirult az oldala is, elkészült a művünk! Jó étvágyat!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek