2023. 04. 1. szombat

Hugó
1 EUR 380 HUF
1 GBP 432 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • A MATE és a UBM Feed Zrt. közösen biztosítja a tudásalapú takarmányozást

A MATE és a UBM Feed Zrt. közösen biztosítja a tudásalapú takarmányozást

A versenyképes állattartás elengedhetetlen feltétele a minőségi takarmány. Magyarország vezető takarmánygyártó cégcsoportja, a UBM Feed Zrt. a további fejlesztések és az utánpótlás biztosítása érdekében stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel (MATE). Az együttműködés révén a MATE képzési, kutatási és fejlesztési lehetőségei bővülnek, a hallgatók speciális ösztöndíjban részesülhetnek, valamint a két szervezet közösen fejlesztheti tovább a takarmánygyártást.

A megállapodás alapjául szolgált, hogy a UBM Feed Zrt. tevékenysége több ponton is találkozik a MATE célkitűzésével, stratégiájával és szolgáltatásával. Ezeket a kapcsolódási pontokat figyelembe véve került kidolgozásra a számos területre kiterjedő együttműködési megállapodás.

„A UBM Feed Zrt.-vel hosszú évek óta ápolunk partneri kapcsolatot, s a jövőben a közös kutatási programok többek között hozzájárulhatnak a takarmányalapanyagok fejlesztéséhez. A cégcsoport bekapcsolódik az egyetem oktatási tevékenységébe, a duális és gyakorlati képzésekbe, valamint speciális ösztöndíjprogramot indít hallgatóink számára. Részt vesznek továbbá a MATE fejlesztési, kísérleti és innovációs hátterének fejlesztésében, illetve szakmai partnerként mi is bekapcsolódhatunk a UMB Feed Zrt. beruházásaiba. Az egyetem – igény szerint – cégspecifikus képzési programokat is megvalósít” – méltatta az együttműködést Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

Az együttműködés lehetőséget teremt a MATE hallgatói, oktatói és kutatói számára külföldi tanulmányutakon való részvételre, közös pályázatok kidolgozására, valamint az oktatáson-kutatáson felül egyéb tevékenységek, események támogatására is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazda…
A legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát. Az szja 1+1%-áról idén egészen május 22-éig…

További cikkek