2021. 06. 24. csütörtök

Iván
1 EUR 351 HUF
1 GBP 408 HUF
Tárkonyos raguleves

Tárkonyos raguleves

Tárkonyos ragulevesHozzávalók:
– ½ kg hús– sertés, őz, vaddisznó, pulyka- kockára vágva
– sárgarépa 4 db
– fehérrépa 2 db
– zöldborsó 20 dkg
– gomba 15 dkg
– hagyma 1db
– tárkony 2 szál
– tárkonyecet 1dl
– citrom 1db
– tejszín 2dl
– étkezési keményítő 1ek.
– só, bors,pirospaprika

Elkészítés:
A húst – amelyiket a család szereti, de akár vegyesen is lehet, csak vigyázzunk a főzési időkre – megmossuk, és kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A vöröshagymát felhevített olajban megdinszteljük, hozzátesszük a kockákra vágott húst, és együtt pirítjuk tovább, megvárva, míg a hús kifehéredik. A sárgarépát, a fehérrépát, a gombát megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldborsót. Beleöntjük az étkezési keményítővel, felengedett tejszínnel, majd lassú tűzön puhára, főzzük. Hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt, majd belekeverjük a tárkonyecetet és a citromot félbe vágva. Ha kell utána, ízesítünk. Összerottyantjuk és forrón tálaljuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A nyár hideg gyümölcsleves nélkül, olyan, mint a szerelem csók nélkül, szokták mondani. A gyümölcslevesek közül is a meggyleves nálam a favorit. Az el…
Hozzávalók: 15 dkg libamáj, tejszín, 2 cikk fokhagyma, étkezési keményítő, pattogatott kukorica, őrölt fehér bors, olaj,     Elkészítés: Elkaparom…
Hozzávalók: vegyes zöldség: 3db sárgarépa, 3db petrezselyemgyökér, 1dbközepes zeller, 5-10 dkg zöldborsó, 5-10dkg szemes kukorica, 1 közepes burgonya …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Archívum

Menü

Archívum