2023. 09. 25. hétfő

Eufrozina, Kende
1 EUR 387 HUF
1 GBP 446 HUF

Elf Barral bukott

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) továbbra is kiemelten ellenőrzi az Elf Bart és a hasonló ízesített elektronikus dohánytermékeket árusítókat. Egy budapesti árus interneten hirdette az illegális e-cigarettákat. A NAV munkatársai így is utolérték, és eljárást indítottak.

 

Az Elf Bar egy többféle ízben elérhető, nikotinos vagy nikotinmentes folyadékkal feltöltött, akkumulátoros, dohányzást imitáló eszköz, árusítása Magyarországon illegális. Bár a tavalyi országos ellenőrzés-sorozat után az internetes hirdetések szinte teljesen megszűntek, idén a NAV revizorai mégis egy olyan hirdető nyomára bukkantak, aki közösségi oldalon, nagy tételben kínálta eladásra az Elf Bart. A NAV munkatársai rendeltek tőle 10 darabot, az árut Budapesten vették át. Sőt a helyszínen az árus kocsijából újabb 220 darab Elf Bar került elő.

 

Az ügyben adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedéki jogsértés miatt indítottak eljárást, és az illegális árut lefoglalták. Az illegális termékeket árusítók a jövőben is számíthatnak a NAV ellenőrzéseire. Fontos tudni, hogy aki Magyarországon engedély nélkül ilyen termékeket értékesít, az 5 millió forinttól akár 500 millió forintig terjedő bírságot kockáztat.

 

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Madárlátta maláta
Egy sör nem sör, tartja a mondás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) következő árverésén nyertes licitáló akár többet is főzhet. A meghirdetett gyártó…

További cikkek