2024. 03. 19. kedd

József, Bánk
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Újranyitja kapuit a Fonoda utcai Állategészségügyi telep

Újranyitja kapuit a Fonoda utcai Állategészségügyi telep

Az idei nyár eddig nyílt napok nélkül telt, azonban ebben az időszakban sem maradtak törődés nélkül az Állategészségügyi Telep négylábú lakói, ugyanis a telep dolgozóin kívül a Városgazda karbantartási munkatársai is igyekeztek komfortosabbá tenni a kutyák kenneljeit.

 

A melegebb idő beköszöntével megkezdődött a kennel-korszerűsítés és több mint 300 négyzetméteren került felújításra a kennelsorok tetőszerkezete A régi bitumenes hullámlemezek helyére került most új, korszerű trapézlemez-tetőzet, ezzel is növelve az ott élő állatok komfortérzetét. A 25 darab kennelt érintő fejlesztés a Városgazda karbantartási munkatársainak kivitelezésében, közel egy hónap alatt valósult meg, bruttó 2 millió forint értékben.

 

Az Állategészségügyi Telepen augusztus 13-án szombaton, 10:00 és 14:00 óra között újra megtartjuk nyílt napunkat. Sok szeretettel várunk minden kedves állatbarátot a Fonoda utca 16. szám alatti telepen egy felemelő, simogatással egybekötött sétára, ami tökéletes alkalom arra, hogy megismerjék állatainkat: jelenleg 55 db kutyáról és 15 db macskáról gondoskodunk.

 

A látogatói szeretettől, figyelemtől állataink nagyon sokat fejlődnek, számukra a legnagyobb ajándék a simogatás és a séta – így minden résztvevő jól érzi magát a közös időtöltés során. És ha valaki úgy érzi, hosszútávon is törődne valamelyik, sok megpróbáltatáson átesett kis védencünkkel, és felelősségteljes gazdija tudna lenni, nyílt napunkon örökbefogadásra is van lehetőség!

 

Ellátásukhoz az alábbiakkal tudnak hozzájárulni adományozóink:

 

  • Rongyok, régi kabátok, szőnyegek, törölközők
  • Fazék, edény
  • Hús (pl.: csirkecomb, csirkeszárny, csirkenyak)
  • Étkezési rizs, zabpehely
  • Játékok (pl.: labdák, plüssök)
  • Nyakörv, póráz, kölyök nyakörv
  • Szájkosár
  • Kutyáink számára immunerősítők (pl.: Dm Guard, Minera csepp, stb)
  • Műtét utáni gallérok
  • Copoly öntapadós rugalmas pólya

 

A gazdira váró állatainkat megtekintheti honlapunkon, a http://varosgazda.hu/allategeszsegugyi-telep és Miskolci Állategészségügyi Telep Facebook oldalán is.

 

Látogatóink és védenceink érdekében a nyílt napokra az alábbi szabályok vonatkoznak, melyeket minden résztvevő érdekében kérünk betartani.

 

  1. A látogató által sétáltatni kívánt kutyát csak a telep dolgozói adhatják ki hámmal és pórázzal felszerelve, illetve ők vihetik vissza a kutyát annak helyére.

 

  1. A kennelben lévő állatokhoz nyúlni, illetve a kennelbe belépni TILOS!

 

  1. Az állatokat etetni TILOS!

 

  1. A kutyasétáltatás szabályai:

 

  1. a) az állatot szabadon engedni, illetve más sétáló kutyával összeengedni TILOS.

 

  1. b) a kutyákat jutalmazni kizárólag a Jutalomfalat feliratú edényben elhelyezett eledellel lehet! (Egyéb esetben a kutyánál egészségügyi probléma léphet fel.)

 

  1. c) a „speciális sétás” kutyákat a nyílt napon 12:00 – 14:00 óra között CSAK gyakorlott kutyasétáltató viheti ki lemozgatás céljából.

 

  1. d) a sétáltatott kutya testi épségére a látogató felügyel a séta során.

 

  1. A látogatói szabályzat be nem tartásából eredő balesetekért, károkért a telep nem vállal felelősséget.

 

  1. A telepet mindenki csak saját felelősségére látogathatja, a 14 év alatti személyek mellé pedig felnőtt kísérő szükséges!

 

  1. A Nyílt napon történő részvétellel a látogatók hozzájárulnak, hogy hang- és képi anyag készülhet róluk.

 

  1. Fényképezni, videózni kizárólag a telepvezető előzetes hozzájárulásával lehet!

 

Nagyon várunk minden kedves ismerős és ismeretlen állatbarátot, hogy továbbra is együtt segíthessünk egy kicsit tartalmasabbá, boldogabbá tenni védenceink mindennapjait!

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…

További cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…