2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

Stana Alexandra abba akarta hagyni a táncot

Stana Alexandra és édesanyja, Ildikó anya-lánya párosa nem csak látszólag tökéletes: nagyon megdolgoztak a köztük lévő szövetségért. Ildikónak köszönhetően Szandra háromhónaposan csöppent a tornaterem és a színház világába, mely a mai napig meghatározó az életében. Pedig volt olyan pillanat, amikor úgy érezte, inkább feladja.

Magától értetődően könnyednek és tökéletesnek tűnik a közös létezésük. „Anya-lánya kapcsolatunkra jellemző, hogy soha életemben nem hazudtam vagy füllentettem anyának. Még kamaszkoromban sem volt olyan, hogy ne az igazat mondtam volna neki valamiben, és azt gondolom, az a fajta bizalom, ami mindig is megvolt köztünk, mérvadó és meghatározza a kapcsolatunkat” – árulta el Stana Alexandra a GLAMOUR digitális lapszámának címlapinterjújában.  „Nálunk annak idején apa volt a vicces, anya pedig – mint edző és koreográfus – a maga erős tartásával a szigorú. Miután elveszítettük apát, anya ráeszmélt, hogy mindkét szülő szerepét át kell vennie, és engednie kell a korlátokból. Nem véletlenül mondják, hogy az öröm és a fájdalom is közelebb hozza az embereket, ez nálunk is így volt.”

A páros interjúban Ildikó őszintén beszélt arról, hogy a férje halála komoly törés volt számukra, aminek a hatására Alexandra nagyon elbizonytalanodott. „Erősítenem kellett, hogy a történtek miatt nem lett fél ember, az élet megy tovább, és mindent meg tudunk majd oldani” – mesélte el az édesanya, hozzátéve, hogy tíz-tizenkét éves folyamat volt a lánya megerősítése. „Talán az érettségi után éreztem, hogy felépült, és tudja, mit akar és merre akar haladni. Korábban sokszor láttam, hogy elbizonytalanodik és feladna dolgokat. Elkezdett táncolni, majd kamaszkorában egyszer csak azt mondta, befejezi. Mi úgy gördültünk át ezeken a helyzeteken, hogy jó, lehet, csak nem évközben, hanem végigviszünk egy folyamatot. Ha elkezdtél valamit szeptemberben, akkor júniusig csináld, mert nem hagyunk cserben egy tanárt…”

Végül a tánc mindkettejük számára igaz szerelemmé vált, egyfajta világ elől való menekülést jelent. „Akkor láttam anyát igazán boldognak gyerekkoromban, amikor a színházban koreografált és megélte a kreativitását, ahogy azzal a rengeteg művésszel dolgozik. Én ugyanezt érzem, amikor táncolok: ott vagyok igazán önmagam, és minden energiám, legyen pozitív vagy negatív, levezetésre talál.”

A teljes interjú az alábbi linken olvasható: https://www.glamour.hu/anyak-napja-2024/stana-alexandra-interju-anya-lanya/4r7bnsg

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…