2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

Áprilisban kilőtt az újautó-piac

A Datahouse adatai szerint áprilisban hatalmasat ugrott a forgalomba helyezett új személyautók száma, sőt az új kishaszongépjárműveké is. Mind az előző hónaphoz, mind 2023 hasonló időszakához viszonyítva. A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben lefedő Használtautó.hu autópiaci szakértője megvizsgálta a számottevő növekedés okait.  

A Datahouse által közétett, legfrissebb adatok szerint idén áprilisban 10.402 új személyautót helyeztek forgalomba. Ez a tavaly áprilisi számokhoz képest jelentős, 21,4%-os, az idei és a tavalyi első 4 hónap viszonylatában pedig 10,4%-os növekedést jelent. Tehát a 2024 január és április közötti számok szerint mára összesen 42.075-tel több új személyautó közlekedik a hazai utakon.

További érdekesség, hogy mindeközben kishaszongépjárműből 46,3%-kal többet helyeztek forgalomba, mint tavaly áprilisban (összesen 2417-et), míg 2023-hoz viszonyítva, hasonló időszakot felölelő összehasonlításban pedig 22,3%-os az ugrás. Az elmúlt 4 hónapban tehát nem kevesebb, mint 10.664 új kishaszongépjármű jelent meg a forgalomban.

„Csábító kedvezményekkel csalogatják a vásárlókat a kereskedők. Tavalyhoz képest akár 10-15%-os csökkenést mutatnak a rendelhető és készleten lévő új autók átlagárai a hirdetőink kínálatában. Ez nagyban hozzájárult az újautó-piac ugrásszerű növekedéséhez is. Az elmúlt 2 év adatait áttekintve jellemzően az év első felében futottak fel az újautó-eladások, amit hol kisebb növekedés, hol kisebb csökkenés követett. A vevőknek a következő 1-2 hónapban érdemes lehet új autó vásárlásába belevágni, mert ebben az időszakban még számos kedvezményes ajánlattal találkozhatnak” emelte ki Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…