Indul a megyei terv készítése
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. június 18. kedd

Levente ünnepli névnapját.
Holnap Gyárfás napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Indul a megyei terv készítése
Indul a megyei terv készítése PDF Nyomtat Email
2019 március 21., csütörtök 12:56

A megyei önkormányzat kiemelt feladatai közé tartozik a megye területrendezése, ennek alapja pedig a megyei területrendezési terv. A területrendezés alapvető célja a megyei térszerkezet és a területfelhasználás kereteinek kialakítása, alakítása, valamint az országos és a települési fejlesztési elképzelések összehangolása.


A törvény szerint a megyei területrendezési terveket bizonyos időközönként felül kell vizsgálni, szükség esetén módosítani Mostanában aktuálissá vált tervünk felülvizsgálata is, de a területrendezés törvényi és egyéb jogi szabályainak változása miatt is szükséges a tervek módosítása. A módosításhoz a Miniszterelnökség nyújtott anyagi támogatást önkormányzatunkkal kötött szerződés alapján. Ez alapján december végéig elkészíttetjük az új tervet, amelyet a megye önkormányzata várhatóan 2020 februári közgyűlésén fog elfogadni. A tervezés megkezdésének első lépése volt a nyitórendezvény, amelyre mind a 358 települési polgármestert meghívtuk (tekintettel a sok érintettre több részletben tartottuk meg).

Fotó:A nyitórendezvényen részt vett (első sorban balról jobbra) Török Dezső, dr. Kovács János, megyei főjegyző és Szombatiné dr. Sebők Emese, aljegyző.

A Megyeháza Dísztermében  március 18-19-én lezajlott találkozón Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket, s kérte partnerségüket a terv készítésében. Ezt, túl azon, hogy a jogszabályok is előírják, önkormányzatunk komolyan gondolja, számít a települések aktív közreműködésére. Fontos, hogy a megyei terv a lehető legtökéletesebben ötvözze és összehangolja az egyes települések fejlesztési elképzeléseit, valamint a közös megyei célokat. Ez segítheti a későbbi fejlesztések sikeres megvalósulását. Külön kiemelnénk, hogy a törvény változása immár megengedi a megyéknek sajátos fejlesztési övezetek létrehozását. Ez lehetőséget ad arra, hogy a területrendezés során az adott övezeteket a megye sajátosságainak és elképzeléseinek megfelelően határozzuk meg.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások