• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. június 20. szerda

Rafael ünnepli névnapját.
Holnap Alajos napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek A foglalkoztatás javítására szövetkeztek
A foglalkoztatás javítására szövetkeztek PDF Nyomtat Email
2017 április 19., szerda 14:52

A Megyeháza dísztermében ünnepélyes keretek közt együttműködési megállapodást írtak alá szerdán délelőtt a „Foglalkoztatási és gazdasági együttműködés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” projekt keretében létrehozott megyei paktumszervezet tagjai.

Az öt éves projekt megvalósítására 2,3 milliárd forint támogatást biztosít a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program.
Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke reményét fejezte ki, hogy a programban  résztvevők lelkében pozitív energiákat szabadít fel a munka. „Ez jó az egyénnek, jó a családjának, jó a gazdaságnak, tehát jó a társadalomnak, Borsod-Abaúj-Zemplén megyének.” Emlékeztetett rá, hogy 2010-ben honnan indult megyénk és hová jutottunk el. A két számjegyű munkanélküliségből a 6,4 százalékig. Sőt, egyes szakmákban azonnal el lehet helyezkedni, munkaerőhiány van. „A paktum keretében azon dolgozunk, hogy a keresletet összehozzuk a kínálattal”- emelte ki az elnök. A számok mögött látják az embert, értük dolgoznak. Emlékeztetett rá, hogy a végéhez közeledik a szervező munka. Az alkalmat megragadva megköszönte a résztvevők partneri együttműködését.
Demeter Ervin, megyei kormánymegbízott tágabb dimenziókba helyezte az együttműködést, amikor is emlékeztetett rá, hogy 2010-ben paradigmaváltás következett be a kormány gondolkodásában. Interpretálása szerint a baloldal filozófiájának a középpontjában a javak újraelosztása, a jobboldalnál pedig a termelésre helyeződik a hangsúly. Ennek megfelelően 2010 előtt azt nézték a megteermelt javakból a rászorulókat hogyan segítség, a kormányváltás után pedig a munkaalapú társadalom építése került előtérbe. Ennek megfelelően 2010-16 közt mintegy 620 ezerrel nőtt és tartósan 4 millió fölött van Magyarországon a foglalkoztatottak száma. A munkanélküliség pedig arányosan csökkent, amiben jelentős szerepe van a közfoglalkoztatásnak.  A számok jók, de sok tennivaló van még – jegyezte meg a megyei kormánymegbízott, aki szólt a megyei foglalkoztatottság alakulásáról, valamint a három szintű paktumrendszerről.A köszöntőket követően Bánkuti Eszter projektmenedzser a szakmai megnyitó keretében ismertette a paktum fő számait, céljait. Ruszkai Zsolt, az Nemzetgazdasági Minisztérium vezető tanácsosa a Társadalmi Változások ösztönzése 2010 – 2020 között címmel tartott előadást. Ezt követően három előterjesztést szavaztak meg a paktum résztvevői, majd dr. Kovács János, megyei főjegyző összegezte a paktumszervezet feladatait és értékelte az alakuló ülést. Kiemelte, hogy a 29 alapító olyan együttműködést, partnerséget hozott létre, amely a képzésen, foglalkoztatás bővítésen keresztül  javítja megyénk népességmegtartó erejét,  emeli az itt élők életszínvonalát. A projekt első sikere, hogy a 29 partner egymásra talált, az öt év feladata pedig, hogy megvalósítsák az új szemléletű, keresletvezérelt foglalkoztatási programot.Fotó:Török Dezső aláírja a megállapodást, balra dr. Kovács János, jobbra Demeter Ervin

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások