Minden ötödik férfi potenciazavartól szenved!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 6. csütörtök

Ivett ünnepli névnapját.
Holnap Gizella napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Minden ötödik férfi potenciazavartól szenved!
Minden ötödik férfi potenciazavartól szenved! PDF Nyomtat Email
2020 november 19., csütörtök 11:18

A drogokéval versengő potencianövelő piac és számos tudományos kutatás is bizonyítja, hogy a merevedési zavarok minden ötödik-hatodik férfit érintenek.


Rengeteg tanulmány kutatja, hogy vajon a valóságban hány férfi küzdhet potencia zavarokkal. Egy amerikai becslés szerint a férfiak fele életének valamelyik szakaszában biztosan találkozik ezzel a problémával: az életkor előrehaladtával és bizonyos betegségek megjelenésével pedig a merevedési gondokkal szembesülő férfiak aránya jelentősen megnő. A világ teljes férfilakosságának körében 12,4%-20,6%-ig terjed a potenciazavarok előfordulása lakóhelytől és kutatási módszertantól függően. Míg a 20-30 évekeseknél 5-7%-os a probléma előfordulási aránya, addig a 70-75 évesek körében már 80-90%-os. Például a 40-70 éves kor közötti férfiak 10-17% teljesen képtelen az aktusra, 25-44% pedig valamilyen merevedési zavarral szembesül. De vajon létezik megoldás?


A férfi nemi szerv már az egészen korai időktől a férfiasság szimbóluma volt, melyet minden esetben merev állapotában ábrázoltak a különböző művészeti ágakban. Valószínűleg ez az ősi megszokás okozza azt a – férfiak körében általános – vélekedést, hogy a potencia problémák jelentkezése egyben a férfiasság elvesztését is jelenti. Ezt az állapotot az erősebb nem képviselőinek nagy része éppen ezért szégyellni, rejtegetni valónak tartja, még szakemberhez sem szívesen fordul. A drogokéval versengő potencianövelő piac is jól mutatja, hogy a férfiak az egyszerű megoldást keresik, ha „ott” van gond. Ezt kívánja megoldani az első ilyen hazai központ, amely mindent egy helyen kínál, a férfiak problémáit pedig bizalmasan kezeli.


„A férfiegészség központ kialakításakor éppen arra törekedtünk, hogy egy kifejezetten férfiaknak szóló, az ő legfontosabb problémáikra megoldást nyújtó klinikát hozzunk létre” - nyilatkozta Dr. Merth Gábor, az Affidea Férfiegészség Központ orvosigazgatója, aki szerint például a nemiszerv állapotával kapcsolatos aggodalmak valójában nagyon is helyénvalóak, lévén a merevedési zavarok oka - az esetek többségében - nem a nemiszervekben keresendő. Ez a szerv adhatja azonban a legfontosabb jelzést arra vonatkozólag, hogy valami nincsen rendben a szervezetünkben. A szakemberek szerint érdemes lenne szűrni a merevedési zavarokat - akár már a háziorvosi rendelőkben is - hiszen nagyon sok egyéb, kifejezetten súlyos kórkép húzódhat meg a háttérben, ezen betegségek első klinikai, megélt jele lehet a potenciazavarok megjelenése.


A potencia problémák hátterében, súlyosságuktól függően állhatnak egyszerű és múló tényezők - hormonális zavarok, mentális problémák vagy kismedencei kórképek - de a legtöbbször szív- és érrendszeri betegségek vagy ezek valamilyen arányú kevert változata okozza. A kor előrehaladtával a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a mozgásszegény életmód, az elhízás, vagy éppen a dohányzás már sokkalta jobban érezteti a hatását. „Valójában a merevedési zavar csupán csak egy tünet, ami viszont jelezheti az igazi gondot. A férfiegészség központban abban az esetben is feltárjuk a háttérben meghúzódó problémákat, ha a páciens csak erre az egy gondjára vár megoldást.” – fejtette ki Dr. Merth Gábor.


Sajnos a férfiakra világszerte jellemző egyfajta struccpolitikára való törekvés, aminek keretében magát a tünetet szeretnék felszámolni, miközben a kiváltó okokat eltemetnék. Az állítás igazolására pedig elegendő, ha tudjuk, hogy mára a – többnyire hamis vagy hasztalan – potencianövelők illegális piaca a drogokéval vetekszik. Sokan gondolkodnak úgy, hogy egy apró pirulával megoldható gonddal könnyedén együtt lehet élni. Sajnos azonban a helyzet nem ilyen egyszerű. Mivel a merevedési zavarok valódi okát a csodaszerek nem orvosolják, így ahogy azok rosszabbodnak, a pirulák hatása is csökken vagy éppen elmúlik.


„A férfierő csökkenése gyakran jelez előre komolyabb szív- és érrendszeri gondokat. Többnyire évekkel előre mutatja a stroke vagy az infarktus kialakulásának egyre emelkedő kockázatát. A fentebb már említett, a probléma gyökerét feltáró vizsgálódás, így akár életet is menthet” – emelte ki Dr. Merth Gábor.  Az Affidea Férfiegészség Központ azonban nem csak emiatt az ok-feltáró megközelítés miatt rendhagyó. Az intézmény úgy került kialakításra, hogy a fentebb említett okok nagy részének további vizsgálata is egy fedél alatt váljon lehetővé. Éppen ezért a központban egyebek mellett kardiológiai, ultrahang, bőr- és belgyógyászati szakrendelés is helyben elérhető, illetve olyan terápiás módszerek is, amelyek a gyógyszeres kezelések helyett hosszabb távra szóló, fenntartható megoldást jelentenek a pácienseknek. „Talán meglepő, de a merevedési zavarok jó része felszámolható férfi gáttornával is. Ez párperces gyakorlatsor a nemiszervek környékének vérellátását hivatott javítani, és már rövid időn belül látványos eredményt hozhat. A központban házon belül található egy olyan helyiség is, ahol a férfiak elsajátíthatják, illetve gyakorolhatják is ezt a mozgáskultúrát.” – vélekedett Dr. Merth Gáborblog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások