2024. 05. 14. kedd

Bonifác
1 EUR 386 HUF
1 GBP 449 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Ivancsics Ilona Vágási Jutkaként tért vissza Gazdagrétre!

Ivancsics Ilona Vágási Jutkaként tért vissza Gazdagrétre!

Döbbenetes időutazáson vett részt Ivancsics Ilona. A színésznő visszatért Gazdagrétre, ahol a Szomszédok című ikonikus teleregényt forgatták. A korhű kellékekkel készült fotósorozat azért is különleges, mert Ilona 10 kilós fogyása után újra olyan karcsú, mint amikor az egész ország megismerte. Természetesen Vágási Jutka munkahelyére volt a leginkább kíváncsi.
„Nagyon különleges és jó érzés visszatérni abba az iskolába, ahol 13 évig forgattuk a Szomszédokat. Sok minden változott, mégis minden ismerős, ami a legfurcsább, hogy az udvaron megnőttek a fák. Nagyon boldogan gondolok vissza azokra az évekre. Emlékszem, hogy hétvégenként voltak a suliban a forgatások, és azon gyerekek lehettek itt, akik egész héten jól viselkedtek. Jutalom volt, hogy a sorozatban szerepelhettek. A szerepem szerint ének- és rajztanár voltam, általában énekóráim voltak, mert Horváth Ádám is nagyon muzikális volt, érdekelte őt a téma. Jutka egy minta tanár, minta anya, minta feleség volt, ez ellen én mindig ódzkodtam, mert én az életben sokkal szertelenebb voltam, mondtam is Ádámnak, hogy írjon nekem kicsit mást, de ő ragaszkodott ahhoz, hogy Jutka igazi példakép maradjon. Végül kiderült, hogy a közönség szeretete – pont azért, mert ennyire pozitív karakter voltam – jobban megmaradt” – mesélte Ivancsics Ilona.
„Amire még büszke vagyok, hogy 24 éve lett vége a Szomszédoknak, és én most elértem, hogy ugyanannyi kiló vagyok, mint akkoriban. Ez nagy szó! A nehéz időszakomban felszaladt rám némi felesleg, a bánatevésnek az lett a következménye, hogy nem szívesen néztem tükörbe, ezért szerettem volna 10 kilótól megszabadulni. Hiszek a természetes dolgokban, ezért is örültem nagyon, amikor rátaláltam egy testsúlycsökkentő innovátorra, amelyben rengeteg gyógynövény található. Például a Fülöp-szigeteken termő banaba fa levele, amelyről a helyi gyógyítók azt mondják: hatására a zsírok fele képes csak lerakódni. Vagy az indiai csalán, ami az anyagcsere felturbózásáért és a zsírok kiürítéséért felelős. Nem kellett lemondanom semmiről, mivel jelentősen csökkent az étvágyam” – magyarázta a színésznő.
Ilona sok jó és kevésbé jó emléket is fel tud idézni a Szomszédok forgatásáról.
„Miután megszületett a kisfiam hoztam magammal őt is a forgatásokra, olyankor kint az udvaron játszott. Egyik alkalommal végeztem a munkával és mentem ki, kerestem a gyereket. Kiderült, hogy egy apuka elvitte biciklizni. Egyből lezajlott előttem, hogy gyermekrablás történt, fél óra eltelt mire visszajött. Elmeséltem Horváth Ádámnak, hogy majdnem ellopták a gyerekem, erre ő ezt pár hét múlva beleírta az egyik epizódba, hogy eltűnt a Matyi, és Nemcsák Karcsival, a Gazdagréti Batmannel kerestük” – emlékezett vissza nevetve Ilona.
Ivancsics arról is beszélt, hogy szerinte mi lett volna a karakterével, hogyha folytatódik a sorozat.
„Hávellel, az iskola igazgatójával mindig is vitatkoztunk, ő szerényebb volt, nekem karakánabb volt a habitusom, szóval szerintem megkaptam volna az igazgatói pozíciót, ha még tart a sorozat” – tette hozzá nosztalgiázva.
A gazdagréti emléktúrán Taki bácsi Ladájának másolata is előkerült, bár Jutka csak egyszer utazott Zenthe Ferenc mellett, amikor a kórházba vitték, hogy megszülje egyetlen kisfiát, Matyit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében. A pénzügy…

További cikkek

DRESSZKÓD: ART DECO
Divat és életmód az 1920-30-as évekből Új fejezetéhez érkezett az Iparművészeti Múzeum legnépszerűbb kiállítás-sorozata, a Dresszkód. Éppen csak sz…