2024. 06. 18. kedd

Arnold, Levente
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Szállítási feladatok ellátói a hidraulika rendszerekben, csövek és tömlők

Szállítási feladatok ellátói a hidraulika rendszerekben, csövek és tömlők

A hidraulika rendszerek finom, precíz működésű berendezések, amik esetében kiemelkedően fontos, hogy minden alkatrész a helyén legyen, és minden elem minőségi alapanyagokból készülve, magas hatékonysággal üzemeljen, összhangban a többi rész egységgel.

Az MPH hidraulika tömlői garantáltan a legmagasabb minőséget képviselik, így ezek között válogatva biztosan nem fogja kellemetlen meglepetés érni a vásárlót.

Népszerű fajták a hidraulika tömlők között 

Hidraulika csövek között számtalan különböző fajtájú és kialakítású termékkel lehet találkozni. Népszerűségüket és széles felhasználási területüket tekintve ezek közül kiemelkednek az egy-, kettő-, valamint a négybetétes hidraulika csövek.

Ezek felépítésében és felhasználási területüket tekintve is jelentős eltéréseket lehet felfedezni. A belső réteg mindhárom esetben erős, strapabíró gumiból készül. Az egybetétes hidraulika csövek esetében ezt egy acélhuzallal bélelt külső réteg veszi körül. Felhasználási területét ezeknek jellemzően olyan hidraulika rendszerek jelentik, amelyekben kisebb nyomásnak kell ellenállni. Ilyenek az automata rendszerek vezérlései, mosó- és levegőtömlők.

A kétbetétes hidraulika csőnél két külső réteg erősíti meg a belső gumit. Ezek a legelterjedtebb tömlőfajták, a legszélesebb felhasználási területtel. Alkalmasak nagyobb nyomású hidraulika rendszerek kiszolgálására is. Daruknál, ipari berendezéseknél, targoncáknál előszeretettel használják őket.

A négybetétes hidraulika csöveket extrém magas nyomás esetén alkalmazzák, nagy folyadékmennyiség szállítását lehetővé téve. Ipari berendezéseknél és bányagépeknél gyakran használják ezt a típust.

Precíz kiválasztási folyamat

A hidraulika rendszerek rendkívül érzékeny berendezések, emiatt fontos nagyon körültekintően eljárni, amikor az egyes alkatrészek kiválasztására kerül sor. Így van ez a hidraulika tömlők esetében is, hiszen a nem megfelelő típus alkalmazása komoly problémákhoz vezethet. Csökkenhet a rendszer hatékonysága és élettartama, vagy súlyosabb esetben működésképtelenné válik a berendezés.

A magas minőség, a gyártó által vállalt többéves garancia mind alapvetés kell, hogy legyen, az áru kiválasztásánál, és ezenfelül még számtalan kritériumra kell odafigyelni. Bizonytalanság esetén érdemes szakértőhöz fordulni, aki hasznos tanácsokkal tudja ellátni a vásárlót.

Gyakori hiba

Apróságnak tűnhet, de komoly következményekkel járhat a nem megfelelő méretű hidraulika cső alkalmazása. A kelleténél kisebb keresztmetszetű tömlőben megváltozhat az áramlás jellege, ami így a hidraulika rendszerekben kívánatos lamináris helyett turbulenssé válik. Ekkor megnő a csőben a nyomás, nagyobb súrlódás lép fel, és ezek csökkentik a rendszer hatékonyságát.

Ezenfelül a turbulens áramlás a folyadék szükségesnél erőteljesebb felmelegedését eredményezi, ez pedig a hidraulika rendszer idő előtti meghibásodásához vezet./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek