„Mit számít nekem a +2 Celsius-fok hőmérséklet-emelkedés?”
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 14. péntek

Bonifác ünnepli névnapját.
Holnap Zsófia napja lesz.
Főoldal Programajánló „Mit számít nekem a +2 Celsius-fok hőmérséklet-emelkedés?”
„Mit számít nekem a +2 Celsius-fok hőmérséklet-emelkedés?” PDF Nyomtat Email
2021 február 16., kedd 10:27

A klímaváltozás áll az Egy kis esti fizika sorozat következő előadásának középpontjában. Dr. Német Béla fizikus emberközelivé teszi a globális problémát; sok illusztrációval, közérthető stílusban mutatja be, hogy mi vár az emberiségre. A február 18-ai előadás online követhető.

 A 2015-ös párizsi megállapodás óta egyre gyakrabban hallható az a törekvés, hogy a globális átlaghőmérséklet emelkedésének 2 °C alatt kell maradnia. Az előadás címe („Mit számít nekem a +2 Celsius-fok hőmérséklet-emelkedés?”) egy hanyag, szkeptikus kijelentés és egy aggódó kérdés is egyben. Sokan gondolhatják, hogy „majd maximum egy kicsit jobban izzadunk nyáron”, ám ennél jóval többről van szó, valódi életbevágó kérdésről. A számok mögé nézve látható, hogy akár már néhány tized fok hőmérséklet-különbség akár milliónyi élőlény életére van jelentős hatással.

 

Az előadás bemutatja, hogy miért fontos, hogy cselekvők legyünk a globális felmelegedéssel és az ezt követő globális klímaváltozással kapcsolatban, és az ezzel járó természeti és társadalmi jelenségeket illetően.

 

Dr. Németh Béla fizikus szerint most még aktuálisabb ez a téma, ugyanis a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos helyzet kissé háttérbe szorította az emberiség eme súlyos problémáját. A klímaváltozás hatására bekövetkező, milliárdnyi embert érintő életviteli, egészségügyi problémák óriási megválaszolandó kérdéseket vetnek fel.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások