2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Gerincsérültekért futnak világszerte május 5-én

Idén is a jó ügyért sportolnak a Wings for Life World Run versenyen

 „Fuss azokért, akik nem futhatnak!” – szól a Wings for Life World Run versenyének szlogenje. Az eseményt minden év májusának első vasárnapján tartják szerte a világon: magyar idő szerint 13 órakor egyszerre mozdulnak meg a bolygó valamennyi pontján a jó ügy érdekében. A jelentkezési díjak teljes egésze ugyanis egy gerincvelő-sérülteket segítő alapítvány munkáját támogatja. A versenyen idén is részt vesz Tihanyi Péter műsorvezető, aki megosztotta a jótékony sportolással szerzett élményeit.

 

Tizenegy éve indult útjára a Wings for Life World Run nemzetközi kezdeményezése, amelynek célja egy országokon átívelő összefogás a gerincsérültek megsegítése érdekében. A sporteseményen futók és kerekesszékesek, rendszeres és alkalmi testmozgást végzők, futók és alkalomadtán kocogók egyaránt részt vehetnek. A cél mindössze a közös sportélmény, valamint a segítségnyújtás.

 

„Életem leghosszabb futása volt a tavalyi. Általában 8-10 kilométereket szoktam menni, de legutóbb 16,1 sikerült, ugyanis a tömeg teljesen magával ragadott. Nagyon jó érzés volt közösen sportolni, és megtapasztalni, ahogy átlépem a határaimat” – számolt be a Wings for Life World Run élményeiről Tihanyi Péter, aki idén is csatlakozott az ügyhöz. A műsorvezető elmondása szerint nagy ambíciókkal készül az eseményre: „Heti kétszer futok, mellette uszodába is járok, focizom, igyekszem aktív életmódot élni. Célom, hogy idén megdöntsem a Wings for Life rekordomat. Csak biztatni tudok mindenkit, hogy minél többen vegyenek részt ezen a szuper kezdeményezésen!”

 

A Wings for Life World Run jelentkezési díjaiból befolyó összeget 100 százalékban a gerincvelő-sérültek gyógyítására fordítják, a résztvevők tehát elsősorban azokért futnak, akik nem tudnak. Az erre a célra létrehozott alapítvány közel 300 projektet és megannyi klinikai vizsgálatot finanszíroz a befolyt összegek nyomán.

Igazi különlegessége a futóversenynek, hogy minden résztvevő egyéni, előre kiválasztott távot fut. Így az alkalmi futók egy kisebb szakaszt is teljesíthetnek, míg a gyakorlottabbak egy ambiciózusabb távra is jelentkezhetnek. Ezt az esemény alkalmából létrehozott alkalmazáson választhatják ki a regisztráltak. Őket a start utáni 30 percben egy „Catcher Car”, vagyis virtuális követőkocsi veszi üldözőbe az applikáción. Mindenki számára akkor ér véget a verseny, amikor a követőkocsi elkapja, a globális futam pedig a világon legtovább futó ember utolérésével zárul.

 

Bár a távokat mindenki külön helyszíneken teljesítheti, lehetőség nyílik arra is, hogy a jelentkezők együtt mozduljanak a jó ügy érdekében. Erre a helyszínt a budapesti Városliget szolgáltatja, ahol május 5-én 13 órára várják a résztvevőket frissítővel és futós felszereléssel.

 

A Wings for Life World Run budapesti közös futására a megadott linkeken keresztül lehet regisztrálni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek