A Jókai lakótelep a hétvégén zsongó közösségi térré vált
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. szeptember 19. csütörtök

Vilhelmina ünnepli névnapját.
Holnap Friderika napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra A Jókai lakótelep a hétvégén zsongó közösségi térré vált
A Jókai lakótelep a hétvégén zsongó közösségi térré vált PDF Nyomtat Email
2019 május 21., kedd 09:09

A Jókai lakótelep a hétvégén zsongó közösségi térré vált. A házak közötti játszóteret a lakótelepen élők, valamint a Háromkő Egyesület önkénteseinek segítségével varázsolták mindenki számára vonzó helyszínné, ahol hagyományteremtő céllal megrendezték az első Jókai- Laborfalfi szomszédünnepet, így tisztelegve a nagy magyar mesemondó, a lakótelep névadója, és a híres felesége, szerelme emléke előtt.

A kicsiket ugrálóvár, és játszóház várta, a nagyobbak a megismerhették a tűzoltók, a bűnügyi játszóházban pedig a helyszínelők munkáját Bárány Zoltán c. rendőr alezredes segítségével, és akár reformkori szelfit készíthettek 48-as ruhákba öltözve, illetve kipróbálhatták a kalligráfiát, valamint a geológiai játszóházban tapasztalhatták meg a kőzetek tulajdonságait.

A szülők ezalatt a helyi kötődésű kézművesek, kistermelők portékáiból válogathattak, megismerhették a Bárka étterem jóvoltából a keleti konyha ízeit. A nap végén pedig megkoszorúzták Jókai Mór és Laborfalvi Róza közös emléktábláját.

A szomszédünnepen képviseltették magukat az Otthon Segítünk Alapítvány, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezet önkéntesei is. A nap folyamán élőzenével szórakoztatta a térre látogató családokat Vihula Mihailo és zenekara.

A hetvenes években épült Jókai lakótelep lakóközössége mára megfiatalodott, nagyon sok többgyermekes fiatal család él itt, akik nem csak alvóvárosrészként szeretnék elképzelni a környezetüket, hanem igazi közösségként, ahol értéket teremtenek, értéket adnak át. Ebben segítő őket a Jó a Jókain - közös programok, közös identitás program, amit támogat Magyarország kormánya, és az Európai Szociális Alap is

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások