Létrejött a Miskolci Filmalap
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. június 16. szerda

Jusztin ünnepli névnapját.
Holnap Laura napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Létrejött a Miskolci Filmalap
Létrejött a Miskolci Filmalap PDF Nyomtat Email
2009 november 13., péntek 13:13

Létrejött a Miskolci FilmalapNekünk miskolciaknak nagyon gazdag filmes múltunk van. 1939 júniusában Nemzeti Filmhét címen, nálunk volt az első filmfesztivál, és a '60-as évektől az "újkori" fesztiválok is. Itt forgatták a Sellő a pecsétgyűrű, a Meseautóban, a Bonnie és Clyde című filmeket.Ötven éve, hogy elindult nálunk is a televíziózás.

Ide járt elemi és középiskolába Dargay Attila filmrendező,aki a napokban hunyt el, s akinek olyan kedves figurát köszönhetünk mint a VUK, aki miatt annak idején kiürültek az utcák, ha elkezdődött a vetétés, - sorolta Fedor Vilmos alpolgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyen Dr. Halmai Gyula a Miskolc Holding elnök-vezérigazgatója, és Bíró Tibor a Cinemis Kft. igazgatója bejelentették, hogy létrehozták az É-mi Regionális Filmalapot, amelynek célja, hogy lerakja a régióban a film, videó és média iparnak alapjait, amely most szinte kizárólag Budapest-központú. A projekt a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra épül és az oktatási és képzési folyamatok beindítását is tervezi.
A sajtótájékoztatón, részt vettek annak a filmnek az alkotói, akik néhány hónapig most Miskolcon dolgoznak. Az Utolér című thriller forgatásán, Tóth Péter Miklós producer szerint, már több, mint húszmilliót költöttek a városban és a mintegy hetvenfős stáb egynegyede, ahogy a több száz fős statisztéria is helyi erő.
A film premierjét – melyhez több mint hatvan helyszínt használnak a városban – a jövő évi őszi CineFestre a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra tervezik. A produkció teljes költségvetése 240 millió forint. A film rendezője Dyga Zsombor.

 

Képek a forgatásról: Szabó Adrienn

Létrejött a Miskolci Filmalap

Létrejött a Miskolci Filmalap

Létrejött a Miskolci Filmalap

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások