Az Európai Parlament elnöke és az emberi jogok
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 14. péntek

Bonifác ünnepli névnapját.
Holnap Zsófia napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Az Európai Parlament elnöke és az emberi jogok
Az Európai Parlament elnöke és az emberi jogok PDF Nyomtat Email
2021 május 02., vasárnap 09:09

David Sassoli, az Európai Parlament elnöke közölte, nem fogja megakadályozni az emberi jogok, a szabadság és a demokrácia melletti kiállásában, hogy az orosz kormány kitiltotta őt Oroszországból másik hét uniós tisztségviselővel együtt – jelentette a Magyar Békekör tudósítója vasárnap.

Oroszország az után tiltotta ki Sassolit az ország területéről, miután az általa vezetett Európai Parlament határozatban követelte az Északi Áramlat - 2 leállítását, és büntető intézkedéseket sürgetett azok ellen, akik be akarják fejezni a gázvezeték felépítését. Követelték a határozatban azt is, hogy Oroszországot kapcsolják le a SWIFT néven ismert nemzetközi pénzügyi utalási rendszerről.

Sassoli nem adott választ, mi az összefüggés az emberi jogok és a gázvezeték felépítése, illetve a szabadságjogok és Oroszország SWIFT-ről való lekapcsolása között. Csupán annyit mondott, hogy „fenyegetéssel nem tudják elhallgattatni” őt.

Minthogy Moszkva senkit sem fenyegetett Németországgal kötött kereskedelmi megállapodásával az Északi Áramlat - 2 vezeték felépítéséről, sem a SWIFT részeseként, joggal vetődik fel a kérdés, miféle demokrácia-felfogás vezérel egy olyan EU vezetőt, aki parlamenti elnökké választása óta oroszellenes fellépéseivel tette magát ismertté, és egészen addig ment el, hogy határozati rangra emeltette, hogy megtiltsák azoknak az Uniós állampolgároknak a szabad mozgását, akiket orosz és más keleti vakcinával oltottak be.

„Minket sem lehet megfélemlíteni” – válaszolt neki Maria Zaharova orosz külügyi szóvivő -, s megkérdezte Sassolitól, mondja már meg, kit fenyegetett Oroszország.

David Sassoli, valamint Vera Jourova, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnökének, igazságügyi biztosnak, Jörg Raupachnak, a berlini ügyészség vezetőjének, Ivars Abolins, a lett nemzeti elektronikus médiatanács elnökének, Maris Baltins, a lett nyelvközpont, Jacques Maire, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése francia tagjának, Asa Scott, a svéd védelmi kutató ügynökség biztonsági részlege (CBRN) vezetőjének, Ilmar Tomusk, az észt nyelvi felügyelet főigazgatójának orosz földről történt kitiltásával Moszkva az EU értésére kívánta adni, hogy nem kíván olyanokkal tárgyalni, akikkel nem lehet, mert nem a jó viszony építése a céljuk, hanem a kapcsolatok lerombolása – értékelte a történteket a Békekör tudósítója.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások