Hogyan válasszunk motorolajat?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 14. péntek

Bonifác ünnepli névnapját.
Holnap Zsófia napja lesz.
Főoldal Gazdaság Tudomány/Technika Hogyan válasszunk motorolajat?
Hogyan válasszunk motorolajat? PDF Nyomtat Email
2021 április 14., szerda 13:19

Mivel az autónk egy igen bonyolult használati tárgy, nagyon fontos odafigyelnünk rá. Legyen az a keréknyomás, az akkumulátor töltöttsége vagy a megfelelő motorolaj és annak szintje, minden apró tényező rengeteget számít.


A döntés alapjaElsősorban érdemes a gyártók által előírt specifikációk követése. Ezek használatával elkerüljük a nem megfelelő motorolaj által okozott esetleges meghibásodásokat.


Ha ez alapján indulunk el, nagy baj nem érhet minket, azonban a hatalmas választékot ez még nem szűkíti le túlságosan. A márka, a típus továbbra sem egyértelmű, ráadásul előfordulhat, hogy magát a specifikációt sem tudjuk.


Engedje meg, hogy a továbbiakban segítsünk a megfelelő motorolaj utáni kutatásban!


Ha ötlete sincs


Abban az esetben, ha nem tudja, hogy milyen motorolajra van szüksége, és ötlete sincs, hogy ezt honnan tudhatja meg, csupán kövesse a következő lépéseket.


Minden autóhoz tartozik egy gépkönyv. Ennek végén találhatóak a kenőanyagokra vonatkozó utasítások. Az itt leírt specifikáció alapján pedig a következő szekcióban leírtak szerint tud eljárni.


Ha nincs gépkönyv, az OlajShop.hu webáruház akkor is tud segíteni. A honlap bal oldalán található „Milyen olaj kell az autómba?” sávra kattintva tájékozódhat.


Itt elegendő megadni egy autómárkát. Azonban mivel a gyári keresők nem csak egy olajat ajánlanak fel autótípusonként, előnyös lehet legalább 2-3 cégnél is rákeresni. Mi a Castrol, Eurol és Shell motorolaj-keresőjét ajánljuk leginkább.


Amennyiben ennek alapján sikerül választanunk, az alábbiak alapján könnyedén be is szerezhetjük a kívánt motorolajat.


Márka vagy típus keresése


Amennyiben konkrét márkát keres, az OlajShop.hu webáruházban könnyedén megtalálhatja, amit keres. Az oldal felső részén elhelyezett keresősávba elég elkezdeni beírni a keresett termék márkáját, és a találatok máris megjelennek.


Alternatív úton a bal oldali kategóriákon keresztül is elérhető a kínálat.


Előfordulhat, hogy ismeri a specifikációt, de a pontos motorolajtípust nem. Hasonló módon rákereshet a specifikációra, ami útmutatást ad, hogy mely termékek felelnek meg ennek.


Emellett a „Személyautó motorolaj” kategóriánk tartalmaz egy „Gépgyártói Jóváhagyás Szerint” menüpontot. Ennek alapján egyszerűen átlátható, hogy melyik olaj melyik specifikációnak felel meg.


Nehéz a döntés


Laikus szemmel így is nehéz lehet döntésre jutni. A fentebb említett műveletekkel leszűkíthetjük a potenciális termékeket, de így is több lehetőségről van szó.


Nem egyszerű eldönteni, hogy a gyakran minimális különbségekkel rendelkező olajok közül melyik jobb a számunkra. Nincs azonban messze a segítség.


Az OlajShop.hu webáruház munkatársai révén könnyebb lesz dűlőre jutnia.


Sőt, honlapon az ország legnagyobb kenőanyag kínálata mellett számos egyéb, az olajcseréhez és az általános autókarbantartáshoz szükséges eszközöket is megtalálja. Ilyen például a hatalmas olajszűrő kínálat./X/


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások