Gyerekek fényalkotásai ragyogják be az adventi időszakot Pécsett
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. június 14. hétfő

Vazul ünnepli névnapját.
Holnap Jolán napja lesz.
Főoldal Programajánló Gyerekek fényalkotásai ragyogják be az adventi időszakot Pécsett
Gyerekek fényalkotásai ragyogják be az adventi időszakot Pécsett PDF Nyomtat Email
2020 november 03., kedd 15:00

Azért, hogy a téli időszakban is fény, szépség és kreativitás ragyogja be Pécs főterét, épületfestő gyerekrajz pályázatot hirdet az Advent Pécs és a Zsolnay Fényfesztivál. Az ifjú fényfestők a város főterén álló Dzsámira komponálhatják meg alkotásaikat.


Pécs a Zsolnay Fényfesztivál 2016-os indulása óta minden nyáron a fény fővárosává válik, ahol a világ legnevesebb mapping művészei mérkőznek meg egymással a Zsolnay Light Art Nemzetközi Fényfestőversenyen. A megmérettetés „téli kistesója” a most meghirdetett épületfestő gyerekrajz pályázat, amelynek célja, hogy az ifjú generáció is lehetőséget kapjon arra, hogy bemutassa ügyességét és kreativitását egy látványos épületvetítés keretében. Ráadásul szívmelengető pillanat lehet a családok számára, amikor viszontlátják gyermekük alkotását a Dzsámi homlokzatán.


A szervezők és a Vizuál Tipp társzervezői csapata három korcsoport jelentkezését várják: óvodások, 6-10 évesek és 11-14 évesek. A gyerekek a rajzok elkészítéséhez a Dzsámi déli homlokzatának mintasablonját használhatják. Javasolt, hogy a rajzok kövessék az épület formavilágát, legyenek minél részletesebbek és színesebbek, hogy az épületfestés még látványosabb lehessen. Az előválogatás során kiemelten értékeli a zsűri azokat az alkotásokat, amelyek tükrözik az adventi időszak szépségét, a karácsony közeledtét.


Az előválogatást követően kategóriánként 60-60 művet digitalizálnak a szervezők. Ezeket a rajzokat Advent második és harmadik hétvégjén a Dzsámi déli homlokzatára vetítik, így óriási méretben csodálhatja meg a közönség a legszebb gyerekrajzokat. A szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján minden korosztályban a 6-6 legjobb alkotást díjazni is fogják.


Az eredményhirdetés december 19-én 17.00 órakor lesz a vetítés helyszínén, melyet online is lehet követni. A nyertes alkotások december 19-én és 20-án láthatók 17.00–18.00 között.


A pályázatokat november 3-tól november 20-ig várják. A felhívás részletei és a mintasablon itt található: www.adventpecs.hu/rajzpalyazatblog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások