Európai Régészeti Napok Miskolcon
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 12. szerda

Klára ünnepli névnapját.
Holnap Ipoly napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Európai Régészeti Napok Miskolcon
Európai Régészeti Napok Miskolcon PDF Nyomtat Email
2020 június 12., péntek 10:26

Június 19-én pénteken rendezi meg a Herman Ottó Múzeum a Miskolci régész terasz- The HOMe Movie című rendezvényét, mellyel az Európai Régészeti Napok felhívásához csatlakozik.

A múzeum főépülete előtti teraszon délután 18.00-tól és 19.30-tól a régészet szerelmeseit várják a Régészeti Osztály munkatársai, akik első, házi készítésű dokumentumfilmjük ősbemutatóját tartják és a filmhez kapcsolódóan kerekasztal beszélgetést szerveznek.

 

A kisfilmben bemutatják egy 2019-ben azonosított lelőhely „életútját” az előkerüléstől a feltárásig. A vetítést követő beszélgetésen kötetlenebb hangulatban mesélnek a régészet szépségeiről és nehézségeiről, egy-egy ásatáson előforduló váratlan eseményről. Az est folyamán az is kiderül, hogy a régészek nem mindig „csak” ásnak és fellebbentik a fátylat a kedvenc régészeti leleteikről is, melyeket a nagyközönség számára is bemutatnak, köztük olyanokat is, amelyeket a látogatók eddig soha nem láthattak.  Az eseményre előzetesen regisztrálni kell.

Az eseményre szóló jegyet turnusonként limitált számban a Görgey utcai épületben elővételben lehet megváltani hétfőtől csütörtökig 8.00-16.00 óra között, pénteken 8.00-14.00 óráig. A jegy ára egységesen 1000 forint.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a szervezők azt kérik, hogy mindenki hozzon magával orrot és szájat eltakaró maszkot vagy kendőt! Kézfertőtlenítési lehetőséget a múzeum biztosít. Érkezés 15 perccel az rendezvény előtt, hogy a kézfertőtlenítést a rendezvény kezdetéig el tudják végezni. Egy-egy időpontra maximum 20 fő részvételét tudják biztosítani.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások