Különleges és váratlan produkciók előzik meg a Horizont fesztivált!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 2. csütörtök

Ottó ünnepli névnapját.
Holnap Kornél napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Különleges és váratlan produkciók előzik meg a Horizont fesztivált!
Különleges és váratlan produkciók előzik meg a Horizont fesztivált! PDF Nyomtat Email
2019 március 30., szombat 19:59

Április 24-27. között harmadik alkalommal várja a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál a tánc szerelmeseit a Miskolci Nemzeti Színházban. Hat ország előadásait tekintheti meg a miskolci közönség, a négynapos fesztivált pedig egy különleges vendég és egy váratlan produkció előzi meg.

A korábbi évekhez hasonlóan a Miskolci Balett táncosai ismét megmozgatják a várost! Aki április 7-én ellátogat a belvárosi régiségvásárra, különleges élményben lehet része, ugyanis színházunk balettkara és a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium tánctagozatának növendékei meglepetésprodukcióval készülnek, hogy beharangozzák az idei Horizont fesztivált. Délelőtt 11 órakor tehát érdemes a színház felé nézelődniük!

A Miskolci Balett már régóta dolgozik együtt neves külföldi koreográfusokkal, idén Garrett Smith érkezett az Egyesült Államokból, hogy egyhetes kurzust tartson a társulatnak, áprilisban pedig ismét amerikai vendég érkezik hozzánk. A houston-i FLY Dance Company a Kamaraszínházba hozza el nem mindennapi produkcióját, melyet az országban Miskolcon kívül csak Pécsett adnak elő.

A FLY Dance Company előadásai különös elegyei a művészetnek és a szórakoztatásnak – hatalmas energiájú, megállás nélküli hip-hop, klasszikus és modern tánc, egy kis komédiával megfűszerezve, mindezt klasszikus zenére. Kathy Musick Wood, a csapat művészeti vezetője koreográfiáiban különböző stílusokat és kultúrákat vegyít, hogy előadásaikkal tükrözzék a kortárs Amerikát.

A csapat a Horizont fesztivált megelőző héten, április 16-án, a „nulladik” napon elindítja a négynapos rendezvényre való hangolódást, a táncosok pedig egy kétnapos workshop erejéig Miskolcon maradnak, és az eLTE Best Dance Company tánciskolával együttműködve tartanak kurzust a táncolni vágyóknak.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások