Megújul a miskolci József Attila Könyvtár is
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. augusztus 19. hétfő

Huba ünnepli névnapját.
Holnap István napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Megújul a miskolci József Attila Könyvtár is
Megújul a miskolci József Attila Könyvtár is PDF Nyomtat Email
2019 február 07., csütörtök 10:33

Március végéig megújul a Szentpéteri kapui József Attila Könyvtár belső tere. A munka ideje alatt a könyvtár továbbra is várja olvasóit és a klubok is folyamatosan működnek.


Két éve teljesen felújították a könyvtár elektromos rendszerét, azt a beruházást Miskolc városa finanszírozta. Most a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyert 3,5 millió forintot a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár – ebből és intézményi forrásból újulnak meg a József Attila fiókkönyvtár földszinti terei: a fogadótér, a gyermek- és a felnőtt részleg, valamint a kiszolgálóhelyiségek. Új polcok, fotelek, székek, asztalok, szőnyegek és függönyök érkeznek, az átrendezés közben természetesen ki is festik a könyvtárat.
A munka a gyermekrészlegben ezen a héten elkezdődött, valószínűleg február végére éri el a felnőttolvasót. Mindeközben a könyvtár a szokásos módon, hétköznapokon 10–18 óra között várja olvasóit, és a klubfoglalkozásokat is megtartják. A munka előrehaladtával azonban egyre több könyv kerül majd dobozba – mintegy 30 ezer kötetet kell megmozgatni! –, így gyakrabban előfordulhat, hogy a város másik könyvtárából kell majd átkérni a keresett könyvet.
Az olvasójegy érvényes a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár központi épületében és minden fiókkönyvtárban, így az olvasók maguk is igénybe vehetik azok szolgáltatásait – ez különösen a visszarendezés idejében lesz érdekes, mert akkor, várhatóan március második felében rövid időre bezár majd a József Attila Könyvtár.
Mint dr. Prokai Margit igazgató hangsúlyozta, bíznak benne, hogy az esetleges átmeneti nehézségek ellenére az olvasók pozitívan fogadják a felújítást, ahogy történt az elmúlt évekbeli fejlesztések során a diósgyőri Petőfi Sándor Könyvtárban és központi épületben is. Hiszen olvasmányaikhoz, a könyvtári szolgáltatásokhoz ez idő alatt is hozzájutnak, és a munka végeztével nemcsak szebb, hanem korszerűbb, szellősebb elrendezésű, valódi közösségi térként szolgáló könyvtárat kapnak vissza a miskolciak.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások