Wass Albertre emlékeztek
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. június 18. kedd

Levente ünnepli névnapját.
Holnap Gyárfás napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Wass Albertre emlékeztek
Wass Albertre emlékeztek PDF Nyomtat Email
2019 január 08., kedd 21:28

A néhai erdélyi író, költő, közéleti személyiség 111. születésnapja alkalmából kedden kora délután ünnepi megemlékezést rendeztek Wass Albert emlékhelyénél a Megyeházán.


A megemlékezésen részt vett többek közt Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Kovács János, megyei főjegyző is.

Ünnepi beszédet mondott Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés alelnöke, amely középpontjában Wass, az ember, a költő és a hazafi állt.  A nemzeti öntudat részének nevezte, igazodási pontnak.  „Egy összekuszált világ emberiségének lelkiismerete vagyok” – idézte az írót utalva az emigrációban betöltött szerepére.  A mai koszorúk pedig az utókor tanúbizonyságai.Köszöntőt mondott Nagy Réka, Miskolc polgármesteri biztosa. Kiemelte, hogy a rendezvény tisztelgés a XX. század egyik legnagyobb magyar írója mellett, s egyben állásfoglalás is a személye mellett.  Ezzel arra utalt, hogy a neten ellentmondásosnak titulálták munkásságát, szerinte viszont teljesen egyértelmű, hiszen kétszer megkapta kora legmagasabb magyar irodalmi díját, életében mintegy 50 kötete jelent meg. Magyarországon mintegy 100 emlékhelye van, tehát él az emlékezete.Fotó:Wass Albert emlékköve előtt  Török Dezső (középen), Bánné dr. Gál Boglárka és dr. Kovács János


A megemlékezés keretében kulturális összeállítást adtak a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium diákjai és fellépett Kardos Katalin előadóművész.  A rendezvény zárásaként elhelyezték a megemlékezés virágait.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások