Kulcslyukon át Kínába – Á. Tóth József fotós útjáról
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 14. péntek

Szilárda ünnepli névnapját.
Holnap Valér napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Kulcslyukon át Kínába – Á. Tóth József fotós útjáról
Kulcslyukon át Kínába – Á. Tóth József fotós útjáról PDF Nyomtat Email
2018 február 17., szombat 10:16

Á. Tóth József miskolci fotográfus 10 napig fotózhatott Kínában. Az mondja, épp csak sikerült bekukucskálni a kulcslyukon – ám amit látott, azt megmutatja és elmeséli a Szabó Lőrinc Könyvtárban, február 21-én, szerdán délután fél 5-től.


Az utat, amire öt magyar fotográfus indulhatott 2017 szeptemberében, Wei Xiang, Magyarországon élő üzletember – egyébként Kínában végzett festőművész – szervezte. Tudatosan tervezett utazás volt ez, a turisták által is keresett nevezetességek sem maradtak ki, de a kínai fotóstársak tudták jól, hogy az emberek közé kell őket vinni, akár olyan helyekre is, ahová egy turista nem biztos, hogy odatalál. És bár tíz nap sok idő, nem feledhetjük el, hogy Kínáról van szó – ezért mondja azt a miskolci fotós, hogy talán ha a kulcslyukon át beleshetett egy pillanatra ebbe az óriás országba…

A napokban nyílt kiállítás az öt fotós munkáiból Budapesten. Február 21-én, szerdán délután fél 5-től, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Könyvtárának előadótermében viszont Á. Tóth József mesél is a fotók hátteréről. Előzetesen ezt írta: „Több mint 4000 km-t utaztunk autóval, repülővel, vonattal. Jártam nagyvárosokban és piciny hegyi falvakban. Fotóztam buddhista szerzetest, muszlim hentest és amerikai lobogóba öltözött tinédzsereket. Megtanultam pálcikával enni, és azt is, hogy a reggeli is lehet leves. Láthattam a terrakotta hadsereget és utazhattam 6-8 sávos autópályákon, és 240 km/órával robogó expresszvonaton. Egy dolgot nem mondhatok el: azt, hogy egy kicsit is megismertem volna Kínát.”

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások