• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. február 20. kedd

Álmos ünnepli névnapját.
Holnap Eleonóra napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Halhatatlan góbéságok
Halhatatlan góbéságok PDF Nyomtat Email
2018 február 08., csütörtök 18:37

Egy órás felhőtlen szórakozásra várja a Martin-kertvárosi Tompa Mihály Könyvtár az érdeklődőket február 12-én, hétfőn délután 2 órától. Kulcsár-Székely Attila színművész a Nyirő József Halhatatlan élet című regénye alapján készült egyszemélyes népi vígjátékot mutatja be farsangi vidámságként.


A Halhatatlan élet című regény – amelynek 1941-es első kiadása borítóján szerepelt a grafika – nem csupa vidámság, hiszen a játékos, tréfás pillanatok mellett drámai hangvételű részekből építkezik. Emlékezetes epizódok mutatják be a székely élet súlyos, válságos helyzeteit – ugyanakkor, ahogy a valóságban, mindig feltűnik az öröm, és ez igazi góbés humorú jelenetek sorát jelenti. Az író kifogyhatatlan nyelvi leleménnyel írja le hőseinek évődését, kalandjait, és ez adja az egyszemélyes népi vígjáték alapját.
Kulcsár-Székely Attila színművész által a furfangos, nagy kópé Danit legénnyé serdülésétől a szerelem és a házasságkötés időszakán át egészen apává válásáig kísérhetjük útján. Az előadás itt véget ér – de a könyv nem, akit érdekel a folytatás, akár rögtön ki is kölcsönözhet egy példányt. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Tompa Mihály Könyvtára rendezvényének fővédnöke Szécsényi Marianna önkormányzati képviselő.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások