• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. december 17.

Lázár ünnepli névnapját.
Holnap Auguszta napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Ahová mindig szerettek járni: a prügyi könyvtár
Ahová mindig szerettek járni: a prügyi könyvtár PDF Nyomtat Email
2017 december 01., péntek 10:02

A prügyi átadóünnepség éppolyan vidám hangulatban telt, mint amilyen maga az új helyre költözött, teljesen megújult könyvtár, amit november 30-án, csütörtökön avattak fel a környező települések polgármesterei és sok-sok gyerek jelenlétében.


A prügyi könyvtár régi épületébe mindig szerettek járni a helyiek – régi funkciója szerint fagyizni, majd a ’90-es évek közepétől olvasni is. A ház fölött azonban eljárt az idő, a könyvtár ezért a Móricz Zsigmond Művelődési Ház egy termébe költözött. A település vezetése pedig bízik abban, hogy új helyén is szeretni fogják a gyerekek és felnőttek, hiszen a berendezés is megújult, az egész megszépült. Most már bekuckózó játékra, békés olvasgatásra vagy épp közös alkotásra, beszélgetésre egyaránt lehetőséget ad.
Mindezt részben láthatták, részben Csehely Richárd polgármester köszöntőjéből tudhatták meg az ünnepség résztvevői. A nagy munka a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében nyújtott állami támogatással valósulhatott meg, ami a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár szakmai közreműködése révén jutott el a taktaközi településre, közvetlenül és közvetve is szolgálva a célt, hogy jobban éljenek a község lakói. Közvetve úgy, hogy azt a gazdagságot, amit soha nem vehetnek el az embertől, a könyvek által szerezhetjük meg, hiszen ez a kincs a tudás. Ezt már dr. Prokai Margit, a megyei könyvtár igazgatója hangsúlyozta beszédében. Hozzátéve: a jó szakma, a sikeres karrier által a tudás teremti meg valós jólétünk alapjait is, így a könyvtár kimeríthetetlen kincseskamra.
Méghozzá olyan, aminek eléréséhez nem kell térerő, drága technikai eszköz, sőt, a könyvtárban ingyen hozzájuthat mindenki – fűzte tovább a gondolatot Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere. Arról is beszélt, hogy akit egyszer az új könyv illata megragadott, az többet nem is engedi el az életéből ezt a varázslatos világot. Ugyanígy, aki egyszer ráérzett a könyvtár különleges hangulatára, az visszajár – kölcsönözni, olvasni, vagy épp egy jót beszélgetni.
Az ezután derül ki, hogy az új prügyi könyvtár hangulatára mennyire éreznek rá az iskolások – az viszont már tudható, hogy szeretik és ismerik a verseket. Méghozzá nemcsak a műsorban fellépők, hanem mások is, hiszen a Kávészünet zenekar rendhagyó irodalomóráját megtoldották egy-egy önálló szavalattal és önfeledt együtténekléssel is.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com
33 650x488

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások