• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 17. kedd

Endre, Elek ünnepli névnapját.
Holnap Frigyes napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Könyvtár(s)ak a Balatonnál
Könyvtár(s)ak a Balatonnál PDF Nyomtat Email
2017 augusztus 08., kedd 10:04

Igen korán kelt, és jó eséllyel aranyat lelt a Hahó, könyvtár(s)ak című megyei olvasásnépszerűsítő vetélkedő 44 legügyesebb kis olvasója: augusztus 8-án, kedden kora reggel útnak indultak, hogy ebédkor már így köszönhessenek: Hahó, Balaton, megjöttünk!

 Idén 45 csapat azaz 180, a megye kistelepülésein élő 3-4. osztályos gyermek és tanáraik tartottak a könyvtárosokkal, és mérték össze ügyességüket, kreativitásukat a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár által szervezett, Hahó, könyvtár(s)ak című megyei olvasásnépszerűsítő vetélkedőn. A két írásbeli forduló, majd a szóbeli döntő feladatainak megoldásához többek között Balázs Ágnes, Bálint Ágnes, Csukás István és Szabó Magda írásaival kellett megismerkedniük.

Az olvasmányélmények után most valódi kalandok várnak az ózdi, kazincbarcikai, gesztelyi, felsőzsolcai, szerencsi és serényfalvai iskolába járó kisdiákokra! Augusztus 8–15. között egy hetet tölthetnek Balatonmáriafürdőn – az utazás, a tábor és a sok-sok program teljesen ingyenes, azt a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében finanszírozza a megyei hatókörű II. Rákóczi Ferenc Könyvtár.

Az egy hét alatt a fürdés, a kézműveskedés, a társas- és sportjátékok mellett számos élményteli programban lesz részük. Így például még úton a tó felé megnézik Bálint Ágnes vecsési emlékházát, kirándulnak Nagyvázsonyba, Keszthelyre, fellép a táborban a Lábita Színház, azaz Csernik Szende székely lábbáb művész, mesemondó, a Kiss Kata zenekar, és részt vehetnek egy esti sétahajózáson is.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások