• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. április 21. szombat

Konrád ünnepli névnapját.
Holnap Csilla napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Újabb együttműködés a hátrányos helyzetű diákok mérnöki diplomához segítése érdekében
Újabb együttműködés a hátrányos helyzetű diákok mérnöki diplomához segítése érdekében PDF Nyomtat Email
2017 március 16., csütörtök 15:25

Kiegészítő együttműködési megállapodást írt alá ünnepélyes keretek között a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Cigány Szakkollégiuma és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara (ME MFK) 2017. március 16-án. A Miskolci Egyetemmel 2012. június 7-én kötött eredeti együttműködéshez most kiegészítő megállapodás készült, amelynek célja az aláírók jövőbeni beiskolázási tevékenységének kölcsönös segítése. A felek által elért, felvételi előtt álló középiskolás diákok így egyaránt megismerhetik mindkét intézmény lehetőségeit, azaz nem csak az országosan egyedülálló földtudományi képzési palettáról tájékozódhatnak, hanem a hátrányos helyzetű diákok is útmutatást és támogatást kaphatnak a felsőoktatási tanulmányaik elvégzéséhez. Ez a támogatás a szakkollégium részéről elsősorban kollégiumi elhelyezésből, ösztöndíjból, nyelvi és felzárkóztató órákból, az egyetem részéről pedig oktatói-mentori tevékenységből áll. Mindezek mellett a kar a szakkollégium vezetőit bevonja az esélyegyenlőséggel kapcsolatos programjaiba is, annak érdekében, hogy a roma származású és/vagy a hátrányos társadalmi helyzetű hallgatók érdekei megfelelő súlyt kapjanak a kar képzési stratégiájában.
Az eddigi közös együttműködés keretében az MFK részéről összesen 8 oktató vett, illetve vesz részt a jövőben is a szakkollégium diákjainak mentorálási munkájában. A kiegészítő megállapodás közvetetten két országos felsőoktatási célt is szolgál, a mérnökhallgatók számának növelését és a hátrányos helyzetű térségekben, családokban élő diákok esélyegyenlőségének megteremtését. Az észak-magyarországi régióban mindkét cél megvalósítása az országosnál is jelentősebb feladat, az átlagosnál több energiát igényel, növelve ezzel jelen stratégiai partnerség tényleges súlyát és szerepét.
A Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Torma András rektor és Prof. Dr. Szűcs Péter dékán, a Miskolci Egyházmegye részéről Dr. Orosz Atanáz megyéspüspök, a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium részéről pedig Makkai László igazgatóatya írta alá a megállapodást.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások