• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. június 20. szerda

Rafael ünnepli névnapját.
Holnap Alajos napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra „Boszorkányok márpedig vannak”
„Boszorkányok márpedig vannak” PDF Nyomtat Email
2017 március 13., hétfő 18:29

Boszorkányüldözés Európában, illetve a Magyar Királyságban – érdekes tények és híres perbefogottak Galileitől Báthory Erzsébetig. Ez a témája két előadásnak, aminek a Martin-kertvárosi Tompa Mihály Könyvtár lesz az otthona március 16-án és 30-án, csütörtökön délután 4 órától.
A könyvtári „boszorkánycsütörtökök” magvát rejtélyek és üldöztetések adják, mégis mindenki nyugodtan látogathatja az előadásokat. Az előadó, Tircsné Dr. Propper Valéria ugyanis a történelmileg igazolt tényekre, a társadalmi, vallási és gazdasági okokra helyezi a hangsúlyt. Számos érdekesség, és ma már olykor megnevettető idézet is segít megidézni Jeanne d’Arc, Giordano Bruno vagy épp Galileo Galilei perét a március 16-ai alkalmon.
Két héttel később, március 30-án pedig a Magyar Királyság boszorkányperei, azoknak is a különböző volta, a kivételek kerülnek fókuszba. Miközben sok érdekességet megtudhatunk Báthory Erzsébet, Dengeleghyné Török Kata, Imreffiné Iffju Kata vagy épp Báthory Anna peréről, az is kiderül, hogy is látták ezt az egész boszorkánykérdést a középkori Magyarország urai.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások