Rolando Villazón példa nélküli sikere Bécsben
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 25. hétfő

Irén ünnepli névnapját.
Holnap Emánuel napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Rolando Villazón példa nélküli sikere Bécsben
Rolando Villazón példa nélküli sikere Bécsben PDF Nyomtat Email
2010 március 23., kedd 15:02

Rolando Villazón példa nélküli sikere BécsbenHuszonhárom perces vastapsot és olyan hangos ovációt kapott hétfőn este A szerelmi bájital fináléja után Rolando Villazón mexikói tenor, amilyenre sokak szerint még nem volt példa a 141 éves épületben. Nemorino, a bumfordi parasztlegény Una furtiva lagrima... kezdetű második felvonásbeli ismert áriája után pedig a helyszíni beszámoló szerint hat percig ünnepelte a betegségéből felgyógyult Villazónt a közönség. Plácido Domingo "felfedezettje" 2005 óta rendkívül népszerű Ausztriában. Különösen azóta, hogy Anna Netrebkóval a Traviata modern rendezésében egyértelmű nemzetközi elismerést szerzett a Salzburgi Ünnepi Játékokon remek megjelenésével és érzéki hangjával.

 

A világ jelentős operaházai és fesztiváljai kézről kézre adták, a legnagyobb belcanto - például Donizetti - szerepekre hívták. Alakított barokk hősöket, lírai Puccini figurákat és kitűnően játszotta Gounod és Massenet alakjait.

A túlterheltség jelei hangszálgyulladás formájában már 2007-ben jelentkeztek Villazónnál. 2009-ben egy rövid pihenő már nem volt elég, a hangszálakon keletkezett cisztát meg kellett operálni, így az énekes több, például a New York-i Metropolitanban meghirdetett előadást, egyebek között a Lammermoori Lucia Edgardóját (ugyancsak Netrebkóval) kénytelen volt lemondani.

A sikeres műtét után Villazón most tért vissza az operaszínpadra és a naptárából úgy tetszik, hogy valamelyest kisebb sebességre kapcsolt. Pénteken az Anyegin Lenszkijeként mutatkozik be Berlinben, Tatjana Jekatyerina Sjurina lesz. Áprilisban a neves zongoristával, Helene Grimaud-val ad Párizsban dalestet. Majd egy hosszabb, Baden-Badent, Londont, Zürichet is érintő körút következik, amelyen Händel-áriákat énekel.

Rolando Villazón 2011-ben pedig rendezőként is debütál, az általa többször megszemélyesített költő, Werther történetét, Massenet operáját viszi színre Lyonban.

 

(MTI)

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások