Rablásreakció
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 8. szerda

Dénes ünnepli névnapját.
Holnap Erhard napja lesz.
Rablásreakció PDF Nyomtat Email
2020 január 14., kedd 16:50

Minden szülő egyik legnagyobb rémálma, hogy elveszti gyerekét. A lánc című regényben ez konkrétan emberrablás formájában történik. A tettes olyan feltételeket ajánl, amelyből gyakorlatilag képtelenség kiszállni, és a szülőknek nincs más választása, mint eleget tenni a követelésnek. Az efféle alapfelállású sztorival kapcsolatban felmerülhetnek kétségek abban a tekintetben, hogy kliségyűjteménnyé alakul a cselekmény – Adiran McKinty-nek ezt sikerült elkerülnie.


A történet főhőse Rachel, egy egyedülálló édesanya, aki telefonhívásból tudja meg, hogy lányát, Kiley-t elrabolták. Ha még hozzátesszük, hogy az elkövetőnek a váltságdíjon kívül egyéb követelése is van, akkor nehéz nem együltő helyünkben elolvasni a könyvet. Ez a feltétel pedig: az elrabolt gyerek életének ára egy másik gyermek elrablása. Egy szülőnek ilyet tenni igazi csapás.


Az író több szereplő nézőpontját is megmutatja. Rachel heroikus utat jár be, nemcsak a fenti, hanem azon okból kifolyólag is, hogy záros határidőn belül játékossá kénytelen válni, aminek folyamán a hétköznapi külvárosi háziasszony és édesanya elsajátítja a bűnözői gondolkodást. Az elkövetőt is közelebb hozza hozzánk: megismerhetjük múltját és azt is, miként tért gonosz útra. E szemszögből érdekes Rachel esete, hiszen ő alapvetően jó ember, azonban kényszerűségből rossz tetteket is végre kell hajtania – hiába, a cél szentesíti az eszközt.


A lánc egy sötét hangulatvilágú krimi, amelyben Adrian McKinty-nek magas fokot sikerült elérnie a szórakoztatás létráján: a történet ütősen indul, amely így azonnal magába szippant. Az alapkoncepció igen ötletes, amely a jó kezdéssel együtt fenntartja a cselekmény intenzitását és sodrását.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások