Szülői vizsga az élettől
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 15. szombat

Mária ünnepli névnapját.
Holnap Ábrahám napja lesz.
Főoldal Kultúra Könyv/Zene/Film Szülői vizsga az élettől
Szülői vizsga az élettől PDF Nyomtat Email
2019 szeptember 21., szombat 07:18

Ha olyan regényt keresünk, amely az első mondatával a székhez vagy kanapéhoz szögez minket, akkor a Szökevényekért rögvest menjünk el a könyvesboltba. Harlan Coben ismételten hozza a rá jellemző humort, és képes mély és igaz emberi érzéseket kelteni bennünk. Történeteit pedig autentikus szereplőkkel kelti képzeletünkben, avagy lelki szemeink előtt életre.


A történet kezdete klasszikus és életszerű is egyben: adott fiatal egyetemista és jó családi háttérrel rendelkező lány, aki egyszer csak hirtelen felrúgja életét – a szerelemért. Paige Greene ugyanis beleszeret egy drogfüggőbe, így őt, a drogot és a hajléktalanságot választja. Apja, Simon megpróbálja megmenteni lányát fizikai erővel, ám a célt nem sikerül elérni, sőt a helyzet rosszabbra fordul. Az incidens után nem sokkal a barát meghal, és első számú gyanúsítottá Simon és felesége válnak.
Hogy mi a kapocs? Az apai megleckéztetésről készült videófelvétel, amely ráadásul fel is került a világhálóra. Ha mindez nem lenne elég, lányuk is eltűnik. Miközben menekülni kényszerülnek a rendőrség elől, meg kell találniuk Paige-t is, mivel (drogfogyasztóról lévén szó) egy fűszálat sem tesz keresztbe a hatóság ez ügyben.
A Szökevényekben valós emberi megpróbáltatásnak, illetve élethelyzetnek lehetünk tanúi. Simon és Paige között ugyanis szoros a kapcsolat, és a lány a tipikus tökéletes gyereket testesíti meg: szép, kreatív és okos – akinek aztán egy pillanat alatt vesz hatalmas pálfordulást az élete. Ezt bármelyik szülő iszonyú nehezen élné meg, amin kívül Simonnak lánya elvesztésének félelmével is szembesülnie kell.
Mit tennénk hasonló helyzetben? Meddig mennénk el szerettünk megmentéséig; a cél szentesíti az eszközt, és bántanánk akár mást is? Meg egyáltalán, hol van húzódik az a határ, ameddig beleavatkozhatunk felnőtt gyermekünk életébe? Mindezeken a súlyos morális kérdéseken saját magunknak való megválaszolásához valódi, őszinte és nyers emberi érzésekkel vezet végig minket Coben.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások