• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. április 21. szombat

Konrád ünnepli névnapját.
Holnap Csilla napja lesz.
Főoldal Kultúra Könyv/Zene/Film Egy család szakad ketté
Egy család szakad ketté PDF Nyomtat Email
2017 március 16., csütörtök 17:40

A remény földjén, A fehér csillag és a Vad vidék az első három kötete az Iny Lorentz által írt Gisela és Walther-sorozatnak. A Vörös égbolt a Lincoln idejében játszódó történelmi saga negyedik és egyben utolsó része, amelynek fókuszában a Fitchner története áll.

Az első részben a waterlooi csatába csöppenünk; a másodikban Walther és Gisela otthonra lel Texasban, és megszületik két gyermekük, és kitör a függetlenségi háború 1863-ban; a harmadikban Walthernek új felesége van (Nizhoni, aki az előbb említett gyerekek nevelésben segített), és kezdetüket veszik az árulások, az ellentétek pedig fokozódnak; míg végül az utolsóban a hatvanéves Walthert ismerhetjük meg, akinek politikai opponense akad.

Edward Montgomery támogatta a rabszolgaságot; míg Walther Fichtner, vagy Fitchner, ahogyan kiejtés alapján hívták, pedig ellenezte. Texasban tartott beszédet a Szenátus előtt, amely olyan hosszúra nyúlt és soknak tűnt Walther számára, hogy felszólalt ellene. Ez pedig kettejük politikai párbajának kezdetéhez vezet.

Thierry Coureur egykor Walther jó barátja volt. Azonban mióta felesége, Rachel kérésére rabszolgákat tart a háztartásban, megtört e barátság. A nő embertelenül bánik ezekkel az emberekkel, amit férje nem néz jó szemmel. Továbbá Rachel pedig haragudott Waltherre azért, mert elvette férje szenátusi helyét, és jóval rátermettebb farmer is. Mindemellett ott van Abigail is, Thierry és Rachel lánya, akit „erőszakkal” Jim Jerkinshez adtak hozzá Josef Fichtner helyett, pedig vele már jegyben járt.

Walthernek két fia van első feleségétől, Giseltől: Joseph és Waldemar. Waldemar a katonai iskolában tanul, és az Unió oldalán harcol, míg Joseph a farmon segít, és a Konföderáció seregét erősíti, önként bevonulva. Családja megmentésnek érdekében az apa olyan döntéseket kénytelen meghozni, amelyeknek súlyos következményekkel járhatnak a jövőben – azonban nincsen más választása.

A Vörös égbolt remek lezárása az emigráció-sagának. A szerző írásmódja megfelel a műfaji követelményeknek: a szöveg nem komplikált, a szavak és mondatok jelentései és céljai egyértelműek, a cselekmény lényegre törő. A történelmi regények az amerikai történelem kedvelőinek kiváló szórakozást, időtöltést nyújtanak – pláne, hogy egy glosszárium is tartozik a regényhez, benne a fiktív és valós történelmi alakokkal, valamint fogalommagyarázatokkal is szolgált Lorentz.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások