Amihez nem kell pénz!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 6. hétfő

Csaba ünnepli névnapját.
Holnap Appolónia napja lesz.
Főoldal Kultúra Jegyzet Amihez nem kell pénz!
Amihez nem kell pénz! PDF Nyomtat Email
2019 augusztus 04., vasárnap 10:36

Az alábbi, szinte hihetetlen történetet a Nagybátyám felesége mesélte el nekem, s érezni lehetett a hangján, hogy még most sem tud róla meghatottság nélkül beszélni.


Kazincbarcikán élnek, s egy vizsgálatra, az edelényi kórházba kapott időpontot 81 esztendős Nagybátyám, aki az elmúlt évben komoly szívműtéten esett át. Mentő vitte Őket az edelényi kórházba, ahová természetesen a felesége is elkísérte. Hamar befejeződött a vizsgálat, s a második emeleti folyosón üldögéltek, várva, hogy majd valamikor délután értük jön a mentő, amely hazaviszi Őket.

Ekkor történt az első meglepetés, amikor odament hozzájuk az egyik nővérke, a megkérdezte, hogy nem éhesek-e, és hogy esetleg kérnek-e esetleg egy pohár friss vizet. Mindketten nagyon meglepődtek, hiszen az elmúlt időszakban meglehetősen sok egészségügyi intézmény „vendégei” voltak, de ezt sehol sem tapasztalták: „Ugyan ki is foglalkozna két idős ember komfortérzetével, amikor annyi baj van az egészségügyben?” – tette föl a költői kérdést Nagynéném, miközben tovább folytatta a történetet.

Egyszer csak megjelent a vizsgálatot végző doktornő, aki elmondta, hogy sajnos nem tudják, hogy mikor jön majd értük a mentő. Jött a második meglepetés, amikor az ápolónő szívélyesen megkérdezte, hogy addig nem pihennének-e le, amíg várakoznak. - Van egy üres két ágyas szobánk,- mondta, s már hozott is két tiszta lepedőt, amivel leterítette az ágyakat, s jó pihenést kívánt

Miért is osztottam meg ezt a kis történetet a Kedves Olvasóval?

Mert úgy gondolom, hogy a forráshiánnyal küzdő egészségügy problémáját 30 éve nem sikerül – nem akarják - megoldani, de egy ilyen kedves gesztussal, amelyet itt kaptak ezek a munkában, tisztességben megőszült, idős emberek bearanyozták a napjukat.

Ez senkinek nem került plusz költségbe, nem várt senki hálapénzt érte, három egészségügyi dolgozó,  mosolyogva, emberségből, szakmai hozzáértésből jelesre vizsgázott…

Orosz B. Erika


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások