Modellhajó is akkor a jó, ha jó
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 20.

Friderika ünnepli névnapját.
Holnap Máté napja lesz.
Főoldal Kultúra Mozaik Modellhajó is akkor a jó, ha jó
Modellhajó is akkor a jó, ha jó PDF Nyomtat Email
2009 augusztus 02., vasárnap 10:55

Kissé rejtett szubkultúra a modellezőké: kiskorunkban mindnyájan - a kisfiúk - kipróbáljuk, jónéhányan később is űzik ilyen-olyan fokon ezt a kifinomult szenvedélyt, ám nagy nyilvánosság előtt ritkán találkozunk a különféle járművek élethű és/vagy működőképes apróbb másait elkészítők munkájának eredményével. Pedig, nem árt hangsúlyozni, a modellező-makettező mozgalom él és virul. A borsodi megyeszékhelyen is több klub működik, amelyek általában szakáganként (elsősorban a járművek jellege) mentén szerveződnek, és országos, valamint nemzetközi versenyeknek, kiállításoknak is helyt ad időről időre Miskolc.

A mostani hétvégén a hajómodellezők egy csoportja jött össze a hagyományos helyszínen, a görömbölyi horgásztónál, hogy versenyben mérje össze alkotásai erejét és a maga ügyességét. A megye és az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, hogy összesen öt kategóriában megmérkőzzenek (nevezetesen F2A-B-C-Ifjúsági, illetve DS és F4A kategóriákban). A hangulatos tavacskán bóják, azaz kapuk által kijelölt pályán kellett a hajtóerőt biztosító motorokkal felszerelt fél-egy méteres hajókat a szabályoknak megfelelően, több körben - olykor tolatva! - végigvezetni, méghozzá maguknak a versenyzőknek, a tópartról, a kezükben tartott rádiótávirányító készülék segítségével manőverezve.
A szervező a vasutasok Vörösmarty Művelődési Háza volt, a helyi modellezőélet régóta elsőszámú központja. Ezt a viadalt, az Élethű Hajómodellek Országos Versenyét negyedik éve rendezik meg.
Az alábbiakban a helyszínen készült képeinket és videóinkat tekinthetik meg.

 

FOTÓK:

Az eseményen készült fotók itt tekinthetőek meg!VIDEÓK:

 
 
 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások