Az eljegyzési gyűrűk közül a legnépszerűbb
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. november 30. hétfő

András, Andor ünnepli névnapját.
Holnap napja lesz.
Főoldal Kultúra Mozaik Az eljegyzési gyűrűk közül a legnépszerűbb
Az eljegyzési gyűrűk közül a legnépszerűbb PDF Nyomtat Email
2020 február 14., péntek 10:11

Kevés olyan ember van, aki az eljegyzési gyűrű szót meghallva nem egy gyémánttal díszített ékszerre asszociál. Vajon miért alakult ez így?

A gyémánt a legkeményebb


Egy eljegyzési gyűrű kiválasztásakor az ember minden esetben a szerelmét és annak tartósságát szeretné megmutatni. Erre pedig kevés méltóbb drágakő van, mint a gyémánt. Hiszen mi lenne tartósabb, mint egy törhetetlen és örökre fényes drágakő?


Évente számtalan gyűrű készül gyémánttal, hiszen a kereslet rá óriási. Aki úgy gondolja, hogy megér neki annyit a kedvese boldogsága, hogy meglepje egy gyémánt eljegyzési gyűrűvel, az akár egy vagy több millió forintot is ott hagyhat az üzletben. Azért azt valljuk be, hogy a hölgyek többségét elbűvölik ezek az ékszerek, hiszen csillognak, csodaszépek és nem mellesleg a társuk végtelen szerelmét jelképezik.


A gyémánt úgymond az egyik legnemesebb és legtisztább anyag a földön, hiszen bár ránézésre csak egy kő, mégis ellenáll az időnek, a karcolásoknak, törésnek, hiszen a legerősebb drágakő.


Az eljegyzési gyűrű


Az eljegyzési gyűrűk általában köves gyűrűk, így rögtön különbséget lehet tenni a karikagyűrű és eközött. A drágakő darabszáma változó, hiszen a soliter, egyköves gyűrűktől kezdve a végig kirakottig mindent el lehet képzelni. Akár kicsiben, akár nagyban, a gyémánt mindig szépen, figyelemfelhívóan csillog, így biztosan mindenki megcsodálja a hölgyek eljegyzési gyűrűjét.


Arról nem is beszélve, hogy ahogy a szerelem különleges és egyedülálló, úgy van ezzel minden gyémánt is. Hiába csiszolják őket egyazon formára, stílusúra, valamitől mindig egyediek lesznek. Pont, mint a szerelem, hiszen mindenki ugyanarra az érzésre vár, de ezerféleképpen jelenik meg és mind jó.


Az eljegyzési gyűrűről néhány mondatban


Ez az a gyűrű, ami nem keverendő össze a karikagyűrűvel vagy a jegygyűrűvel. A férfiak ezzel fejezik ki a szándékukat, hogy elvegyék a kedvesüket, és ez már így van évszázadok óta. Hazánkban kezdetben a jegykendő volt népszerű, amit idővel felváltott az eljegyzési gyűrű, ami valljuk be, sokkal szebb és hétköznapokon is viselhető jele a szerelemnek.


Ennek a gyűrűnek a bal kéz gyűrűsujján van a helye, mivel azt tartották az ókorban, hogy innen egy közvetlen ér vezet a szívhez, és ez az úgynevezett “szerelem vénája”. Nagyon kedves és romantikus elgondolás, bár bizonyítani eddig senki nem tudta. Így alakult ki a szokás, hogy az eljegyzési gyűrűt a bal kéz gyűrűsujján, míg a karikagyűrűt a jobb kéz negyedik ujján viseljük.


Ha igazán szép eljegyzési gyűrűt keresel, akkor böngészd át az eljegyzesigyuru.hu oldalt és válogass kedvedre, hogy megtaláld a legszebbet! /X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások