Rod pod a horgászbotok stabil elhelyezéséhez
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 6. hétfő

Csaba ünnepli névnapját.
Holnap Appolónia napja lesz.
Főoldal Kultúra Mozaik Rod pod a horgászbotok stabil elhelyezéséhez
Rod pod a horgászbotok stabil elhelyezéséhez PDF Nyomtat Email
2019 november 15., péntek 10:43

Egy megfelelő tulajdonságokkal rendelkező rod pod nagyszerűen képes támogatni a horgászatunk nyugodt és zavartalan menetét. Nagy előnye a könnyű szállíthatóság, a viszonylag kicsi helyigény, illetve a könnyű és gyors összeszerelés.

Remekül lehet alkalmazni azoknál a horgász módszereknél, ahol ki kell ülni a halat, vagyis a bevetett szerelék kapcsán nem számíthatunk rögvest a kapásra. Kényelmesen elfoglalhatjuk tehát a várakozás ideje alatt az ülő helyünket, miközben a botok biztonságban lesznek, mégis a kezünk ügyében a gyors bevágáshoz.

Rövid bejegyzésünkben tehát a rod podok hasznosságára, előnyeire, illetve legfontosabb kritériumaira igyekszünk rávilágítani.

Mi is egész pontosan a rod pod?

A rod pod nem más, mint egy bottartó állvány. Vagyis erre az összeszerelt és stabil pozícióban beállított alkalmatosságra helyezzük rá a horgászbotokat, miután a szereléket bevetettük.

A legfontosabb funkciója tehát az, hogy a kezünk ügyében megtartsa a horgászbotokat, miközben a kapásra várunk. Rendszerint két ponton biztosít tartást, az egyik fej az orsóhoz közel, a másik pedig a spicctől nem messze található.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért számít jobb megoldásnak a rod pod egy hagyományos leszúrós bottartónál? A válasz a könnyű és kényelmes összeszerelésben rejlik. Kemény, agyagos vagy kavicsos talajon ugyanis megszenvedhetünk a leszúrós változattal, a rod pod esetében viszont ettől nem kell félnünk.

Milyen horgászatok során tudjuk kihasználni az előnyeit?

A rod pod használata leginkább a békés halakra történő fenekező horgász módszereknél bevett gyakorlat. Korábban csakis a bojlis horgászok alkalmazták előszeretettel, de néhány éve egyre népszerűbbnek számít a feeder technikával, valamint a hagyományos fenekező módszerrel horgászók körében is.

Rod pod segítségével vízparton szokás horgászni, a csónakban történő pecázások alkalmával egyszerűen nincs szükség ilyen jellegű megoldásokra. A parton viszont a talaj jellegétől, valamint a domborzati viszonyoktól függetlenül bármilyen terepen elő tudja segíteni a kényelmes horgászatot.

Mire figyeljünk oda a választás során?

Amennyiben rod pod vásárlásán gondolkodunk, akkor a választásunk során a stabilitásra igyekezzünk fókuszálni. Az egyes modelleknél figyeljük a lábak vastagságát, valamint a vázhoz felhasznált anyagok minőségét és szerkezetét is.

Egy jól használható rod pod ugyanis biztosan áll a helyén, vagyis nem tudja felborítani egy hevesebb széllökés vagy egy a csalinkkal hirtelen megiramodó hal sem. Ez tehát a legfontosabb kritérium, mert kizárólag egy kellően stabil rod pod fogja megfelelően elősegíteni a kényelmes és gondtalan horgászatot./X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások