Csak a Tisza-tavi Sporthorgász Nkft. által kiadott horgászengedélyek érvényesek a Tisza-tavon 2010. januárjától
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 2. csütörtök

Áron ünnepli névnapját.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
Főoldal Kultúra Mozaik Csak a Tisza-tavi Sporthorgász Nkft. által kiadott horgászengedélyek érvényesek a Tisza-tavon 2010. januárjától
Csak a Tisza-tavi Sporthorgász Nkft. által kiadott horgászengedélyek érvényesek a Tisza-tavon 2010. januárjától PDF Nyomtat Email
2009 december 15., kedd 14:21

Csak a Tisza-tavi Sporthorgász Nkft. által kiadott horgászengedélyek érvényesek a Tisza-tavon 2010. januárjátólA Tisza-tó halállományának növelése és horgászatának fejlesztése a térség elemi érdeke. A tulajdonos magyar állam képviseletében eljáró Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) 2000-ben pályázatot írt ki a Tisza-tó halászati (horgászati) hasznosítására. A pályázaton a helyi összefogással létrejött, mai nevén Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. (Nkft.) nyert.

/Illusztráció/

Birtokba azonban – a korábbi hasznosító jogszabályoktól eltérően számított, irreálisan magas kártalanítási igények miatt – mindaddig nem léphetett, amíg egy 2008. évi alkotmánybírósági döntés nem tisztázta, hogy a kártalanítás nem előfeltétele a birtokba lépésnek. A határozat megjelenését követően az FVM és a Tisza-tavi Sporthorgász Nkft. módosította a korábbi szerződést, megállapítva, hogy a vízterület jogos halászati kezelője 2010. január 1-jétől az Nkft.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) peres eljárás keretében megkísérelte az újabb szerződés érvénytelenítését, ám keresetét a bíróság jogerős határozata elutasította. Tehát 2010-től kizárólag a Tisza-tavi Sporthorgász Nkft. jogosult területi horgászengedélyeket kiadni a Tisza-tóra. Ez az FVM honlapján jelenleg is olvasható, kiegészítve azzal, hogy „Az egyéb szervezetek által esetlegesen kiadott területi engedélyek érvénytelenek.”

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások